Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Bio-teler Krispijn van den Dries in 'Koken met Van Boven'

In de tweede aflevering van de kerstserie van VPRO-programma Koken met van Boven bereidt kok Yvette van Boven een dungesneden gepofte koolraap met cantharellen en een feestelijk gebraad van knolselderij met saus van citrus als hoofdgerecht. De knolselderij is gebraden als een kippetje, geserveerd in een saus van citrusvruchten en gepofte knoflook.



Voordat ze aan de slag gaat, brengt ze aan het begin van de aflevering een bezoek aan biologische teler Krispijn van den Dries. Hij schept voor haar een verse biologische knolselderij uit de grond. Yvette ontdekt daardoor dat de knol niet de wortel is van de knolselderij. Krispijn: "Nee, hij krijgt allemaal kleinere worteltjes. Dat zie je hier prachtig. Het tweede jaar schiet hij in bloei, dan schiet er zo'n bloemstengel uit en daar zaai ik weer verder mee. Het tweede jaar is hij heel erg vlezig, taai, dan is hij niet te eten. Dus we moeten hem nu pakken." De wortels halen ze er normaal af en ze maken hem schoon. Yvette neemt hem ongewassen mee, met wortels en al. Tevens oogsten ze nog wat koolraap. die ze zal gebruiken voor het voorgerecht. "Wij telen hem eigenlijk steeds meer en wij noemen dit soort groente onvergetelijk", aldus Krispijn.


Yvette met de koolraap.

Vanaf 22:40 komt Krispijn nog even terug, om te proeven van het vegetarische kerstdiner.


Yvette snijdt het gebraad van knolselderij aan.

Klik hier om de aflevering terug te kijken.
Publicatiedatum: