
Abonneren
Vacatures
Top 5 - gisteren
- "Het gemak waarmee consumenten hierdoor kunnen bestellen is een groot voordeel voor de webshops en partners"
- Hoge inflatie speelt bio parten blijkt uit consumptiecijfers VLAM
- Färm breidt uit met zes winkels
- Dramatisch jaar voor vlinders, hommels en bijen: "Planten worden niet bestoven"
- "Biohuis kritisch positief over conceptteksten Landbouwakkoord"
Top 5 - afgelopen week
Top 5 - afgelopen maand
Bio-teler Krispijn van den Dries in 'Koken met Van Boven'
Voordat ze aan de slag gaat, brengt ze aan het begin van de aflevering een bezoek aan biologische teler Krispijn van den Dries. Hij schept voor haar een verse biologische knolselderij uit de grond. Yvette ontdekt daardoor dat de knol niet de wortel is van de knolselderij. Krispijn: "Nee, hij krijgt allemaal kleinere worteltjes. Dat zie je hier prachtig. Het tweede jaar schiet hij in bloei, dan schiet er zo'n bloemstengel uit en daar zaai ik weer verder mee. Het tweede jaar is hij heel erg vlezig, taai, dan is hij niet te eten. Dus we moeten hem nu pakken." De wortels halen ze er normaal af en ze maken hem schoon. Yvette neemt hem ongewassen mee, met wortels en al. Tevens oogsten ze nog wat koolraap. die ze zal gebruiken voor het voorgerecht. "Wij telen hem eigenlijk steeds meer en wij noemen dit soort groente onvergetelijk", aldus Krispijn.
Yvette met de koolraap.
Vanaf 22:40 komt Krispijn nog even terug, om te proeven van het vegetarische kerstdiner.
Yvette snijdt het gebraad van knolselderij aan.
Klik hier om de aflevering terug te kijken.
Publicatiedatum:
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2023-06-06 Nu ook biologische fairtrade stroopwafeltjes voor bij de koffie of thee
- 2023-05-12 Ziekenhuis AZ Zeno geeft bio-voeding aan de patiënten
- 2023-05-11 Hotelketen Bilderberg: alle 125 ontbijtproducten gescreend en verduurzaamd
- 2023-05-05 Tweesterrenchef Bas van Kranen: "Biologische groenten zijn zoveel lekkerder, echt bizar"
- 2023-05-03 Nieuw Mos eetcafé wordt biologische saladebar SLA
- 2023-04-25 Eerste biologische en vega lunchroom van Dordrecht gaat sluiten
- 2023-04-24 Chef-kok Wander Alblas laat gasten zelf kip slachten
- 2023-04-20 Duitsland: nieuwe regels voor etikettering bio-producten in restaurants en kantines
- 2023-04-18 Nieuwe biologische koekjesmix voor naast de koffie of thee
- 2023-04-18 Smaakvolle start voor pilot 'Meer bio in de horeca'
- 2023-04-05 Zwitserse bio-sector zet met biologisch horeca-label in op extra omzet
- 2023-04-03 Meld uw duurzame horecalocatie aan voor de Gaia Green Awards 2023
- 2023-03-22 Instock verhuist om meer voedsel te kunnen 'redden'
- 2023-03-10 Collectief van inkopers verbindt zich aan natuurinclusieve landbouw
- 2023-02-21 Groene en gezonde maaltijden in de zorg dankzij platform ToekomstProef
- 2023-02-17 Heerlijkheid Mariënwaerdt behaalt opnieuw Green Key Goud
- 2023-02-14 Valentijnsactie voor de Voedselbank
- 2023-02-14 Met pilot komt biologische aanbesteding door het Rijk stapje dichterbij
- 2023-01-30 Investeringsronde moet groei en internationalisering Anne&Max versnellen
- 2023-01-24 Hotelvereniging gaat voor 50% bio-groenten in 2025