Advocaat Amsterdamse huurder die illegaal verhuurde via Airbnb:

"Een uitgebreid biologisch ontbijt, dat kost wat"

Eind november stond in Biojournaal al een bericht over een man die zijn woning aan de Balboastraat in Amsterdam uit moest. Dit omdat hij volgens corporatie De Key de woning op commerciële basis aan toeristen verhuurde, terwijl in het huurconstract staat dat dit niet mag. De corporatie vond 376 recensies op huizenhuurwebsite Airbnb. Het bijzondere aan een verblijf in de woning is dat hij zijn gasten een biologisch ontbijt voorschotelde.

NRC was aanwezig bij de zitting. De huurder betaalt 445 euro per maand voor zijn sociale huurwoning, een driekamerappartement van 70 vierkante meter. De rechter rekende het voor en concludeerde dat Jeroen bij een goede bezetting in vijf dagen de huur terug kon verdienen. "Nou, zo moet de rechter dat niet zien", zegt de advocaat van Jeroen, Bianca Hampsink. Het was meer zo dat de mensen Jeroen 'een onkostenvergoeding' betaalden." Hij serveerde bijvoorbeeld altijd een uitgebreid biologisch ontbijt. De advocaat: "Dat kost wat."

Klik hier voor het volledige verslag van NRC.

Bron: NRC


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.