750 exposanten met bio-producten

SIAL Paris voor 90% volgeboekt

De internationale voedingsmiddelenvakbeurs SIAL Paris, die van 16 tot en met 20 oktober 2016 wordt gehouden in Parijs, belooft een groot succes te worden. Ondanks dat er nog 10 maanden te gaan zijn voordat de beurs haar poorten opent, is op dit moment al 90% van de standruimte volgeboekt.

Vanuit het Nederlandse bedrijfsleven is de belangstelling voor deelname groter dan ooit. Het aantal directe Nederlandse inschrijvingen is op dit moment met 80 bedrijven al hoger dan het totale aantal dat in 2014 met een eigen stand aanwezig was (75). Nederlandse bedrijven hebben tevens de mogelijkheid om aan de SIAL Paris deel te nemen op één van de vele Holland Paviljoens in de verschillende sectoren georganiseerd door het Nederlands Centrum voor Handelsbevordering (NCH). Vooral voor bedrijven die voor het eerst de stap richting de SIAL Paris zetten is deelname via de landenpaviljoens een interessante optie. Inschrijving is mogelijk vanaf 9 vierkante meter met tevens service gedurende de vijf beursdagen. Geïnteresseerden kunnen hiervoor contact opnemen met het NCH: Yvonne Wigchert (telefoonnummer: 070 3441523).Voor de komende editie wordt gerekend op 6500 exposanten waarvan 85% van buiten Frankrijk afkomstig is. Ruim 70% van de 155.000 bezoekers is van niet-Franse nationaliteit en komt met name uit de overige EU-landen, maar ook uit Azië (7%), Afrika (5%), het Midden-Oosten (6%), Zuid-Amerika (4%) en Noord-Amerika (4%).

Biologisch

De aparte beursruimte voor het biologische aanbod (alle producten) op de SIAL is de afgelopen edities hard gegroeid. In de andere sectoren staan ook veel exposanten die naast hun reguliere aanbod ook een biologisch aanbod presenteren. Dit komt neer op ongeveer 750 exposanten van de 6500 in totaal. Vanuit Nederland staan in de aparte 'bio-ruimte' Amigos International, Creme de la Cream/Seven Oaks, Quality Food Group/Paul's Quinoa, Sanorice en Tradin Organic.

Wereldwijd

Door de jaren heen heeft de SIAL zich mondiaal ontwikkeld. Wereldwijd zijn in aantrekkelijke regio's beurzen onder de SIAL-vlag opgezet, die exposanten de gelegenheid geven om daar hun zaken te ontwikkelen. Inmiddels vinden naast de SIAL in Parijs met succes nog vijf beurzen jaarlijks plaats: SIAL Canada (13 tot en met 15 april 2016 in Montréal), SIAL China (5 tot en met 7 mei 2016 in Shanghai), SIAL ASEAN (31 mei tot en met 2 juni in Manilla), SIAL InterFOOD (9 tot en met 12 november 2016 in Jakarta) en SIAL Middle East (5 tot en met 7 december 2016 in Abu Dhabi). Meer informatie over deelname aan één van de succesvolle Holland Paviljoens op de SIAL China, SIAL ASEAN en SIAL InterFOOD kan worden opgevraagd bij het NCH: Caroline Cramer (telefoonnummer: 070 3441521). Deelnemende bedrijven kunnen in aanmerking komen voor een missievoucher ter waarde van 1500 euro. Dit geldt overigens ook voor deelname aan het Holland Paviljoen op de SIAL Paris.

Promosalons Nederland is de Nederlandse agent voor alle SIAL-beurzen. Bedrijven die geïnteresseerd zijn in deelname aan één van de SIAL-beurzen kunnen contact opnemen voor het reserveren van een stand of voor het aanvragen van een offerte. Contactpersoon: Cynthia Kuijper (telefoonnummer: 020 4620025).

Voor meer informatie: www.sialparis.com

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.