Zelf gerst geoogst voor veevoer

Nieuwe afnemer vleesvarkens Schuttershof

Biologische boerderij Schuttershof heeft de ontwikkelingen van de afgelopen maanden samengevat in de nieuwsbrief van december. Sinds de zomerperiode is er van alles gebeurd op de boerderij aan de Maaijenstraat 38 in Well. "Inmiddels staan de melkkoeien - na een lange periode in de uiterwaarden - weer op stal. Het gemaaide gras en het maïs is ingekuild en ligt klaar voor de komende winter."

Eigen gerst als veevoer

Dit jaar heeft boerderij Schuttershof ook gerst geoogst. "We gaan de korrel hiervan gebruiken als veevoer. Het stro drogen we eerst op het land en daarna persen we het in grote balen om uiteindelijk als strooisel voor de varkens- en kalverenverblijven te dienen."

Breder assortiment

Boerderij Schuttershof heeft sinds dit najaar ook een andere afnemer voor de vleesvarkens, namelijk Deli Harmony. "Deze slagerij is gevestigd in Hedel. Deli Harmony is gespecialiseerd in het verwerken van biologisch vlees tot vleeswaren en andere vleesproducten van het hoogst mogelijke niveau. Een klein assortiment is natuurlijk bij ons in de winkel verkrijgbaar."

In de boerderijwinkel biedt Schuttershof een ruim assortiment rund-, varkens-, lamsvlees, allemaal van eigen boerderij. "Kippenvlees leveren wij ook dankzij een collega bio-boer."

Bekijk hier de flyer.

Voor meer informatie: info@boerderijschuttershof.nl en www.boerderijschuttershof.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.