"Laatste jaren enorme sprong voorwaarts gemaakt"

Agromix bedient 25% van Nederlandse biologische leghennenmarkt

Gert van Drie is 5 jaar werkzaam bij Agromix Broederij en Opfokintegratie in Lunteren. Vanaf het begin heeft de biologische pluimveehouderij de volle aandacht gekregen. Gert is heel tevreden over het legras H&N Brown Nick voor de biologische legpluimveehouderij. Een robuuste leghen met een zeer hoge productie van mooie donkerbruine eerste soort tafeleieren met een perfecte schaalkwaliteit. Daarnaast heeft ze een goede bevedering.


Hanneke Spieker en Gert van Drie in de stand van Agromix op de Bio-beurs.

Gert: "Agromix Broederij en Opfokintegratie heeft sinds haar 5-jarig bestaan al veel bereikt. Wij bedienen nu ruim 25% van de biologische leghennenmarkt in Nederland. We werken graag nauw samen met legpluimveehouder, voerleverancier en dierenarts. Ons contact stopt niet nadat wij de jonge hennen hebben verkocht. We volgen graag de gehele legperiode om te weten hoe alles verloopt. En de pluimveehouder zo goed mogelijk te adviseren zodat hij het maximale rendement behaalt met zijn leghennen."Ger geeft aan dat pluimveehouders de leghennen steeds langer kunnen aanhouden. "Onder optimale omstandigheden worden de leghennen tot vlot 80 weken leeftijd aangehouden. Tot voor kort was dat 74-76 weken. De biologische sector heeft de laatste jaren een enorme sprong voorwaarts gemaakt. Niet alleen de rassenkeuze maar ook de biologische opfok alsook de afstemming tussen opfok en legpluimveehouder zijn van groot belang voor het eindresultaat. Er zit nog rek in om de hennen op termijn wat langer te houden."Agromix wil graag op de Bio-beurs in gesprek gaan met de biologische legpluimveehouders en andere geïnteresseerden. Gert: "Ik werk ook graag mee om studiegroepen te ondersteunen en om kennis en vakmanschap onderling uit te wisselen. Vooral in de biologische veehouderij is het belang van samenwerken in de keten van zeer groot belang. Daarom doen wij op de Bio-beurs 2016 graag mee op het 'Pluimveeplein voor meerwaarde'."

Voor meer informatie:
 
Gert van Drie
Agromix Broederij en Opfokintegratie
06 13112020
g.vandrie@agromix.nl
www.agromixbiologisch.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.