De Kaasfabriek nu ook zelf Skal-gecertificeerd

"Beperkte beschikbaarheid kazen door tekort aan bio-geitenmelk"

De Oude Texelse schapenkaas is vanwege tekort aan schapenmelk tijdelijk niet leverbaar, zo meldt De Kaasfabriek in de eigen nieuwsbrief. Vanaf half maart zal er weer beperkt Oude Texelse schapenkaas leverbaar zijn. Naast een krapte van schapenmelk is er ook een tekort aan biologische geitenmelk. Dit merken ze bij De Kaasfabriek aan beperkte beschikbaarheid van de kazen van De M├Ękkerstee. Dit geldt ook voor Floortje, Sophie en Grietje uit Ouddorp. Door het tekort aan melk is minder geproduceerd en zal er komende periode regelmatig minder worden uitgeleverd.

Skal-gecertificeerd

Sinds 10 november is De Kaasfabriek Skal-gecertificeerd. "In het verleden konden wij als handelsbedrijf nog voldoen met certificaten van onze partners. Inmiddels zijn de regels aangescherpt en hebben we ook voor onze eigen biologische merken, Floortje, Sophie, Grietje uit Ouddorp en New Jersey, het Skal-certificaat."

Bron: Nieuwsbrief De Kaasfabriek


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.