Warmonderhof Dronten verkozen tot Topopleiding

Groenhorst voor zesde keer beste groen MBO

Groenhorst is voor het zesde opeenvolgende jaar verkozen tot de beste MBO-groenopleiding van Nederland. De locatie van Groenhorst in Dronten, de Warmonderhof, is de enige agrarische opleiding voor biologisch-dynamische landbouw in Nederland. Warmonderhof is door de MBO-keuzegids beoordeeld als topopleiding binnen het vakgebied Agroproductie.

De benoeming kan worden beschouwd als een prachtige erkenning van de kwaliteit van Groenhorst als geheel en van Warmonderhof als topopleiding in Dronten. Groenhorst Dronten Warmonderhof Opleidingen leidt mensen op tot biologisch-dynamisch boer, een vorm van boeren waarbij sociaal verantwoord ondernemerschap centraal staat. Warmonderhof is een vierjarige opleiding waar studenten kunnen leren voor biologisch-dynamisch tuinder, veehouder, akkerbouwer of fruitteler. Het is ook de opleiding waar ze stadsboer of zorgboer kunnen worden. In deze tijd waarin gezonde voeding, zorg voor natuur, milieu en mens steeds belangrijker wordt, kent Warmonderhof een stormachtige groei.


Groenhorst.

Wonen, werken, leren

De school is gevestigd middenop drie boerenbedrijven, in totaal 85 hectare. De voltijdstudenten wonen, leren en werken hier vier jaar lang. De ondernemers bedrijven hier moderne akkerbouw, tuinbouw, melkveehouderij en fruitteelt. In de ochtend wordt er aan de voltijdstudenten theorieles gegeven, in de middag wordt de opgedane kennis in praktijk gebracht op het land, in de stallen of in de kas. De school verzorgt ook een tweejarige deeltijdopleiding voor volwassenen in Dronten en op haar externe locatie in Amsterdam.


Warmonderhof.

Keuzegids

De MBO-Keuzegids publiceert elk jaar een onafhankelijke beoordeling van de kwaliteit en van de verschillen tussen de vele mbo-opleidingen die er zijn. Dit gebeurt op basis van onderzoek onder studenten en op basis van gegevens van de onderwijsinspectie. Groenhorst valt al voor het zesde jaar achtereen in de prijzen. Het mbo is onderdeel van de Aeres Groep en heeft vestigingen in Almere, Barneveld, Dronten, Ede, Emmeloord, Nijkerk en Velp. Daar biedt zij MBO-opleidingen dier, stedelijke leefomgeving, groen, bloem, (agrarische) techniek, voedselproductie en voedselverwerking, teelt en biologisch-dynamische land- en tuinbouw aan. Veel mbo-scholen van Groenhorst hebben binnenkort open dag.

Warmonderhof houdt haar Grote Open Dag op zaterdag 16 januari. Meld je aan via de website.

Voor meer informatie: facebook, www.warmonderhof.nl, www.groenhorst.nl, www.keuzegids.org

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.