Alle hens aan dek bij Nautilus Organic na voorlopige schorsing

Nautilus Organic is opgeschud door RVO. De organisatie die met de nieuwe directeur Hein Wolff een nieuwe koers heeft ingezet, wordt toch nog ingehaald door het verleden. De coöperatie is het afgelopen half jaar, tegelijk met enkele andere organisaties, bijzonder grondig gecontroleerd door RVO en NVWA en heeft de vragen niet naar tevredenheid kunnen beantwoorden. RVO heeft daarom laten weten dat Nautilus voorlopig geschorst is. De schorsing blijft van kracht totdat de coöperatie alle informatie volledig en naar tevredenheid heeft aangeleverd bij RVO.
 
Het bestuur van Nautilus zet alle zeilen bij om de schorsing op korte termijn ongedaan te maken. Er wordt een extra medewerker gezocht die kan ondersteunen bij de coördinatie van GMO zaken en er worden werkgroepen in het leven geroepen om de ontwikkelingen op GMO gebied nauwkeurig te kunnen monitoren.

Hein Wolff directeur van Nautilus Organic: "We kunnen niet anders dan deze waarschuwing uiterst serieus nemen. Ik betreur de gang van zaken zeer. Zeker nu we sinds mijn aanstelling in augustus 2015 als coöperatie aan het ontwikkelen zijn. De eenheid die we voelen als leden van een coöperatie is na een periode met wisselende resultaten sterk aan het groeien. We werken hard aan het opruimen van de gevolgen van deze schorsing, maar gaan tegelijkertijd op volle kracht door met het opbouwen van een sterke coöperatie die klaar is voor de markt van de komende tien jaar."

 

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven