China geeft eerste bio-certificaat aan Britse melkexporteur

De eerste licentie voor biologische export van het Verenigd Koninkrijk naar China is vorige maand uitgegeven. De uitgave was in het kader van het partnerschap tussen de Soil Association en het Chinese certificeringorgaan.

Soil Association keurde in april 2014 goed dat het partnerschap de export van biologische producten naar China zou faciliteren. De Chinese markt heeft een geschatte waarde van 9 miljard dollar aan het eind van 2015.OMSCo (the Organic Milk Suppliers Co-operative) is de eerste die een licentie ontvangt en kan nu Chinese gecertificeerde melk leveren aan biologische verwerkers die naar China willen exporteren. In China is grote vraag naar biologische producten en het land importeert al voor meer dan 48 miljoen dollar aan voedsel en drank van over de hele wereld. Zuivelproducten zijn helemaal in trek als gevolg van recente voedselschaarste en de initiële certificering voor OMSCO beslaat 15 miljoen liter biologische melk, met een waarde van tussen de 10 en 13 miljoen Euro aan de export haven, afhankelijk van het eindproduct van de melk.

Emma Yeats van Soil Association Certification zegt: "Dit certificaat is een groot resultaat voor ons allemaal, we hebben nauw samengewerkt met de OFDC sinds we het partnerschap hebben opgezet en zijn heel blij om de eerste Chinese certificering bij OMSCO te kunnen aanbieden."

OMSCO is de op een na grootste toegewijde biologische melkplas in de wereld en het partnerschap met Soil Association Certification en OFDC heeft deze doorbraak in de snel groeiende markt mogelijk gemaakt.

Richard Hampton, Algemeen Directeur van Organic Milk Suppliers Co-operative Ltd (OMSCo) zegt: "Ik ben bijzonder blij dat we deze mijlpaal hebben bereikt. Het partnerschap help enorm bij het uitrollen van onze biologische zuivelproducten naar klanten, die kwaliteitsproducten nodig hebben voor hun producten die naar de Chinese markt gaan."

Soil Association Certification ondersteunt al haar cliënten met de export van producten naar nieuwe markten door hen te helpen met de wettelijke eisen en het bouwen van banden met certificeringorganen in andere landen.

Bron: FarmBusiness

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven