Opbrengst stuk hoger, drogers bijgebouwd

De Polderkol breidt uit

Het afgelopen zomerseizoen is er veel veranderd bij de Polderkol in Lelystad, zo geeft Marlies Engels aan: "De teeltwijze is aangepast, waardoor de productie van de kruiden flink omhoog is gegaan. Het kneuterige heeft plaatsgemaakt voor strakke productievelden. Er lijkt eindelijk harmonie en overzicht in de tuin te zijn. De tuin is mooi en makkelijk om te werken, maar ook is het opvallend dat de kruiden door een strakke aanpak beter willen groeien en sterker worden. Dat neemt niet weg dat de tuin nog steeds een heerlijke plek is te zijn en te werken. In de zomer is het een prachtig gezicht al de bloemen en planten en de geuren zijn onbeschrijfelijk, ieder moment ruikt de tuin anders."


Marlies op de Bio-beurs 2015.

Het gevolg van dit alles is dat de opbrengst van de kruiden een stuk hoger is dan voorgaande jaren en er dus droogcapaciteit bij moest. "Tijd voor uitbreiding dus. Er zijn dan ook een aantal drogers bijgebouwd, omdat in de piek van de zomer de planten in de wachtrij stonden om aan de beurt te komen om te drogen. Zonde, want daardoor bleef er veel staan."


De tuin in de zomer.

Na tien jaar hard werken en de nodige hobbels op de weg, lijkt de Polderkol te zijn uitgegroeid tot een serieus bedrijf. "We leveren rechtstreeks aan meer dan 50 winkel en therapeuten door het hele land. Daarbij hebben we goed contact met de winkelier. Dit is fijn omdat je daardoor een betrokkenheid hebt en er altijd ruimte is voor vragen. Iedere winkel heeft zijn eigen charme en ik ben trots op alle winkels waar de producten staan. Het lijkt of de winkels een beetje een verlengstuk van mijn bedrijf zijn. De winkeliers hebben bewust voor de producten gekozen en staan er ook achter. Dat is zo fijn. Daarbij merk ik tijdens de gesprekken dat ze enthousiast zijn over de producten, over de resultaten en de kwaliteit van de kruiden. De kwaliteit is zo goed omdat ze met zorg op kleine schaal geteeld zijn en direct en dus altijd vers naar de winkels gaan."


Kruidenthee in de herkenbare zakjes van De Polderkol.

Marlies geniet enorm van haar werk. "Het is echt mooi werk, heerlijk leven en werken tussen de kruiden en vervolgens weten dat je met de producten de mensen zo goed kan ondersteunen en kan helpen om de gezondheid te bevorderen. Het doel van de Polderkol is nog steeds kruiden en hun heilzame werking onder de aandacht van de mensen te brengen. Dit doe ik door middel van de producten, maar ook vooral door cursussen en activiteiten. De Polderkol vervaardigt producten die de gezondheid bevorderen. Dit doen we van biologische kruiden die we zelf telen of verzamelen uit de natuurgebieden rond Lelystad. Denk hierbij aan de ouderwetse kruidenthee, maar ook zalven voor de meest uiteenlopende zaken. Dit varieert van een jeukende, rode gevoelige huid tot belaste spieren en gewrichten."


De zalven van De Polderkol in het schap bij De Hazelaar (midden).

Voor meer informatie:

Marlies Engels
De Polderkol
Jupiterweg 6
8211 AW Lelystad
0320 255052
polderkol@planet.nl
www.polderkol.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.