Item in BinnensteBuiten over paarden en BD-pastinaak

TV-opnames gemaakt bij Eindelienge

Tholen - De biologisch-dynamische boerderij Eindelienge komt morgen (8 december, rond 18:45 uur) op tv. Er zijn eind oktober opnames gemaakt op de boerderij aan de Zandweg 54A in het Zeeuwse Ritthem. Mieke de Visser vertelt dat de cameraploeg van het KRO-NCRV programma Binnenstebuiten van 10:00 uur tot ongeveer 17:00 uur op de boerderij rondgelopen heeft. "Ze zoeken voor dit programma bedrijven die op een bijzondere manier werken. Wij zijn benaderd omdat ze een item wilden maken over de paarden en de pastinaak."

Bij Eindelienge verrichten ze het merendeel van de werkzaamheden op het land met paarden. "Dit is veel beter voor de bodem. En we kunnen hierdoor bijvoorbeeld ook rooien als het land nat is. Deze werkwijze past echt bij ons. Alleen wanneer het echt niet anders kan zetten we grote machines in."De eerste pastinaak van Eindelienge is inmiddels al beschikbaar. Mieke geeft aan dat dit product heel de winter door beschikbaar is. "In tegenstelling tot andere groenten kan de pastinaak ook wanneer het vriest gewoon in de grond blijven staan. Wanneer we pastinaken nodig hebben, rooien we in de winter met de paarden de benodigde hoeveelheid."

Mieke en Leo zijn heel benieuwd naar het eindresultaat. "De cameraploeg heeft onder andere met Leo meegelopen in het land, achter de paarden aan. De kok was er ook bij en hij heeft een gerecht klaargemaakt met daarin onze pastinaken. Hier mochten wij zelf ook van proeven."

BinnensteBuiten

In het nieuwe KRO-NCRV-programma BinnensteBuiten, dat vanaf maandag 5 oktober elke werkdag wordt uitgezonden om 18:45 uur op NPO 2, worden de kijkers elke dag getrakteerd op een gepassioneerde en duurzame dosis huis en interieur, tuin en natuur, eten en drinken.

Voor meer informatie:

Mieke en Leo de Visser
Eindelienge
Zandweg 54A
4389 TH Ritthem
0118 478814
eindelienge@zeelandnet.nl
www.eindelienge-biologisch.nl

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.