Plannen voor intensievere samenwerking SPNA en Wageningen UR

De Stichting Proefboerderijen Noordelijke Akkerbouw (SPNA) en Wageningen UR willen hun samenwerking bij het praktijkonderzoek intensiveren. Belangrijke speerpunten hierbij zijn bijvoorbeeld een structurele verbetering van de bodemkwaliteit, precisielandbouw en het sluiten van kringlopen. SPNA beschikt over 2 onderzoekslocaties in de provincie Groningen met daar omheen een netwerk van akkerbouwers. Proefboerderij Kollumerwaard in Munnekezijl beschikt over lichte jonge kleigrond en Proefboerderij Ebelsheerd in Nieuw Beerta teelt op zware kleigrond.

Proefboerderij Kollumerwaard richt zich vooral op praktijkonderzoek voor de teelt van aardappelen en suikerbieten. Op deze proefboerderij vindt zowel gangbare als biologische teelt plaats. Proefboerderij Ebelsheerd richt zich met name op de teelt van granen, koolzaad en suikerbieten. Daarnaast is in Nieuw Beerta het laboratorium gevestigd. In dit laboratorium worden aanvullende onderzoeken verricht ter ondersteuning van het praktijkonderzoek.

Bron: Boerderij Vandaag via AgriHolland


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.