"Productgebonden afkeuringsgrens voor residuen mag er niet komen"

IFOAM EU Council in overleg met landbouwministeries

De IFOAM EU Council was op 3 december bijeen om strategische keuzes te maken om de toekomstvisie vorm te geven. De ambitie van de biologische sector in de EU is dat meer dan de helft van het EU landbouwareaal volgens de biologische principes wordt beheerd. Die principes zijn gezondheid, eerlijkheid, ecologie en zorg.

De bijeenkomst werd aangegrepen om te ontbijten met vertegenwoordigers van de landbouwministeries die eveneens bijeen waren in Brussel om wetgevingsissues te bespreken. Christopher Stopes, voorzitter van de IFOAM EU, heeft de 15 aanwezige vertegenwoordigers van de ministeries gewezen op die punten die voor de biologische sector belangrijk zijn in de totstandkoming van de nieuwe biologische wetgeving. "Van groot belang is dat de biologische wetgeving procesgeori├źnteerd blijft, dus een productgebonden afkeuringsgrens voor residuen mag er niet komen", aldus Stopes.

Verder meldde hij dat de voorstellen voor diervoeding, zoals een 150 km grens voor regionale voeding, absoluut onwerkbaar is. Hij deed een oproep dat er veel beter geluisterd moet worden naar de stem van de biologische sector: "De uitkomsten van de triloog (overleg tussen Europese Commissie, het Europees Parlement en de Raad van Ministers over wetsvoorstellen) moeten tegemoet komen aan de wensen van de sector, want wij zijn de sector."

Bron: Bionext

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.