"Dit past bij ons bedrijf"

Tradin Organic heeft 'Most Sustainable stand' van FIE

Tholen - Tradin Organic is in de prijzen gevallen op de Food Ingredients Europe, de beurs die van 1 tot en met 3 december in Parijs gehouden werd. Tradin Organic kreeg woensdagmiddag (2 december) de award voor 'Most Sustainable stand' overhandigd. Dit tot verbazing van het bedrijf zelf. Yvonne Kresinger: "Ik wist wel dat ze op deze beurs awards voor de beste innovaties uitreiken, maar van het bestaan van een 'Most Sustainable stand'-award wisten we niets af."
 
Yvonne geeft aan dat een medewerker van de beursorganisator UBM eerder die dag een bezoek bracht aan de stand. "Ze kwam langs en vroeg me naar de keuzes die we maken bij de opbouw en inrichting van onze stand. Aan het eind van het gesprek vertelde ze nog wel dat ze op zoek was naar de meest duurzame stand op de beurs, maar ik heb er daarna geen moment bij stilgestaan dat we ook wel eens zouden kunnen winnen. Er zijn immers zoveel stands. Ik vroeg aan haar of ze nog tips en advies had voor mij, maar ze gaf aan dat wij al heel hoog scoorden."
 

John van der Valk (UBM), Yvonne Kresinger en Wouter Floot van Tradin Organic.

Vervolgens bleek aan het eind van de middag dat Tradin Organic de winnaar was. "We zijn hier uiteraard erg trots op. We proberen in onze stand zoveel mogelijk te hergebruiken. We hebben een zogenaamde 'modulaire stand'. Standaard modules zijn licht en compact. Het systeem zorgt voor tijd-oppervlakte winst. Deze stand bouw je af en is vervolgens makkelijk te herconfigureren voor de volgende show." Yvonne en haar collega's gaan overigens waar het kan niet met het vliegtuig naar de beurs, maar met de trein.
 
Ook de inrichting van de stand is volgens Yvonne erg duurzaam. Zo zijn de plantenbakken gemaakt van gebruikte pallets. En het bedrijf gebruikt op elke beurs dezelfde bar ook van gebruikte pallets gemaakt. De stof op de krukken is biologisch katoen. "We proberen zo min mogelijk papier te gebruiken en het papier dat we gebruiken is gemaakt van gerecycled materiaal. We tonen onze flyers op de Ipad. Die kunnen we dan ook mee nemen wanneer we zelf een rondje over de beurs doen. We hebben led licht op de stand en twee schermen om de klanten te informeren over nieuwe projecten dat scheelt weer flyers drukken. Verder neem ik de suiker altijd in glazen suiker potjes mee in plaats van zakjes papier en gebruiken we bekertjes van gerecycled materiaal. En al ons eten en drinken is biologisch,"
 
Tradin Organic heeft bewust gekozen voor een duurzame stand. "Dit past bij ons bedrijf. Dat je er dan een prijs mee wint is ontzettend leuk!"

Voor meer informatie: yvonne.kresinger@tradinorganic.com, www.tradinorganic.com

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.