De Krat krijgt internationaal duurzaamheidskeurmerk

De Krat is sinds 1 december 2015 officieel B-Corp gecertificeerd. Daarmee is de Krat onderdeel geworden van een internationale beweging van duurzame bedrijven die streven naar een betere wereld.

De Krat, opgericht in 2010, bezorgt vanaf de eerste dag houten kratten met duurzaam, lokaal geproduceerd voedsel van hoge kwaliteit bij mensen thuis. Alle producten in de Krat zijn seizoensproducten uit Nederland, afkomstig van eerlijke producenten en boeren. Circa 60% van de producten in de Krat zijn biologisch, de rest voldoet aan andere duurzame keurmerken of strenge eisen van de Krat zelf.

B Corp, wat staat voor Benefit Corporation, is een Amerikaanse organisatie die sinds 2006 wereldwijd bedrijven certificeert die behalve winst ook nadrukkelijk duurzame en sociale doelstellingen nastreven. Om B Corp te kunnen worden moeten bedrijven een zeer strenge assesment doorlopen, waarbij alle aspecten van het bedrijf worden doorgelicht. Inmiddels heeft de organisatie zijn keurmerk verstrekt aan meer dan duizend bedrijven in ruim dertig landen. Ben&Jerry's, Patagonia en Etsy behoren tot de bekendste B Corps.Eefje Brugman, oprichter van De Krat: "We zijn heel blij met dit keurmerk, omdat het aantoont dat we een echt duurzaam bedrijf zijn. Omdat B-corp zo'n strenge assessment hanteert, weet je zeker dat je goed en duurzaam bezig bent als je het keurmerk ook echt krijgt. Helaas zijn er veel bedrijven die het woord duurzaamheid misbruiken terwijl ze daar niet echt naar streven; met dit keurmerk kunnen we ons nu nog beter van die concurrentie onderscheiden."

Voor meer informatie: www.dekrat.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.