Twee bio-bedrijven genomineerd voor Groene Twinkeling 2016

Wie is de groenste ondernemer van Overijssel? De genomineerden voor de Groene Twinkeling 2016 zijn bekend. Op 14 januari wordt de winnaar bekendgemaakt tijdens een feestelijke nieuwjaarsbijeenkomst. Tot de drie genomineerden behoren twee biologische bedrijven, namelijk Natuurlijk Biologisch Boeren Beheer Menkveld uit Olst en Overesch Ecologische Landbouw uit Raalte. De derde genomineerde is Wehkamp uit Zwolle.

De Groene Twinkeling is dé prijs voor ondernemers in Overijssel die zich inzetten voor duurzaamheid en biodiversiteit. De jury, bestaande uit de vier directeuren van Natuurmonumenten, Landschap Overijssel, Natuur en Milieu Overijssel en Staatsbosbeheer, heeft uit alle inzendingen deze drie bedrijven genomineerd.

De genomineerden

Natuurlijk Biologisch Boeren Beheer Menkveld uit Olst is een biologisch akkerbouwbedrijf dat zich richt op een combinatie van botanische waarden en landbouwproductie. Binnen de agrarische sector in Salland vervult het bedrijf een ambassadeursfunctie en slaat daarbij op een moderne manier een brug tussen bodem, gezondheid en de landbouw.

Overesch Ecologische Landbouw uit Raalte zet op innovatieve wijze varkens in bij bosbeheer en draagt hiermee bij aan de ecologische kwaliteit van natuurterreinen. Daarnaast informeert Overesch het brede publiek over ecologie en landbouw met een bezoekerscentrum en belevingspad.

Wehkamp uit Zwolle investeert veel in biodiversiteit, bijvoorbeeld via de heemtuin die op eigen terrein is aangelegd en de initiatieven om bedrijventerrein Hessenpoort natuurlijker en duurzamer te maken. Het bedrijf vervult door het leggen van de verbinding tussen economie en ecologie een voorbeeldfunctie voor andere bedrijven.

Klik hier voor meer informatie.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.