Volkert Engelsman, Eosta:

"Schade aan milieu zou je moeten doorberekenen in de producten"

Door het bodemleven optimaal te benutten, kan de fruitteelt een stuk milieuvriendelijker. Bodemorganismen breken organische stof af en maken zo meststoffen vrij. Ze zorgen bovendien voor een natuurlijke afbraak van schimmels die wij liever niet op ons fruit zien. Kennislink kreeg een lesjes bodemkunde in een appelboomgaard op rivierklei langs de Maas. Annemieke van Roekel ging op bezoek bij biologische fruitteler Henri Albers in 's-Hertogenbosch en sprak met Michiel van Geelen van Greenpeace en Volkert Engelsman van Eosta.

Die laatste gaat in het artikel onder meer in op het feit dat de Wereldvoedselorganisatie FAO van mening is dat extensieve agro-ecologische landbouw beter in staat is de wereld te voeden dan de intensieve landbouw. Volkert Engelsman: "De agrochemische industrie parasiteert op het landbouwsysteem ten koste van toekomstige generaties. Bodems worden verwoest. Die schade aan het milieu zou je moeten doorberekenen in de producten. Maar dat gebeurt nog niet."

Klik hier om het complete artikel te lezen.

Bron: Kennislink

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.