Ruim 1100 zonnepanelen geïnstalleeerd

Zon Zoekt Boer feestelijk geopend bij 't Condé

Tholen - Bij biologische varkenshouderij 't Condé in Heino zijn ruim 1100 zonnepanelen geïnstalleerd. Dit is gerealiseerd met behulp van het project Zon Zoekt Boer Overijssel. Zon Zoekt Boer Overijssel werd donderdag 26 november feestelijk geopend met de oplevering van de zonnepanelen bij 't Condé. Dit werd gevierd samen met een delegatie van de Provincie Overijssel. Zij kregen onder meer een rondleiding over de biologische boerderij."We wilden heel graag zonnepanelen om onze bedrijfsvoering verder te verduurzamen. Voor ons was deelname aan dit project dé manier om zonnepanelen op het dak te krijgen. We konden na uitbreiding van ons bedrijf namelijk niet meer bij de bank terecht voor een nieuwe lening voor deze panelen", vertelt Cindy Bosch-Jansen van biologische varkenshouderij 't Condé. 't Condé heeft het aantal vleesvarkens in 2013 uitgebreid naar 500. "De bank was hier heel duidelijk in. Daarom zijn we op zoek gegaan naar een andere oplossing. Met behulp van Zon Zoekt Boer Overijssel is dit uiteindelijk perfect geregeld."De opening begon met een toelichting over het project Zon Zoekt Boer. De ondernemer heeft met dit concept direct zonnepanelen op het dak, zonder dat hij hiervoor een grote investering hoeft te doen. Het zonnepanelensysteem wordt vervolgens via het voorschot afgelost en na maximaal 10 jaar profiteert de boer van zijn eigen opgewekte energie.

Het project Zon Zoekt Boer wordt mede mogelijk gemaakt door het Energiefonds Overijssel. Zij hebben als doel om in 2023 minimaal 20% nieuwe energie beschikbaar te hebben. Dit doet het Energiefonds Overijssel door financiële bijdrages te leveren aan projecten zoals Zon Zoekt Boer.

Voor meer informatie:

Coen en Cindy Bosch
't Condé
Delmterweg 2
8141 PJ Heino
0572 394205
info@hetconde.nl
www.hetconde.nl

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.