Nieuwe directeur - bestuurder Utrica De Vijfsprong

Vanaf 1 januari zal mevrouw Astrid van Zon de nieuwe directeur – bestuurder worden van de Stichting Urtica en de Stichting De Vijfsprong in Vorden. Astrid van Zon volgt Ed Taylor op, die de afgelopen elf jaar aan het roer stond van Urtica De Vijfsprong en afscheid neemt, nu hij met pensioen gaat.

De afgelopen jaren was Astrid van Zon directeur van de Rozemarijn in Haarlem, een instelling die zij samen met ouders heeft opgezet en verder ontwikkeld. De Rozemarijn is een multifunctioneel centrum, dat thans deel uitmaakt van de Rafaelstichting. Behalve het kinderdagcentrum (KDC), zijn er nog drie locaties waar zorg (dagbesteding en wonen) wordt geboden: het buurtschap Ferm Rozemarijn, werkplaatsencentrum Spijkerboorpad en de natuurvoedingswinkel/bakkerij Rozemarijn Santé, allemaal in Haarlem (Schalkwijk).

Nieuw lid Raad van Toezicht Stichting De Vijfsprong

Men zocht ook naar een nieuwe lid voor de Raad van Toezicht van landbouwstichting De Vijfsprong. Vanaf 17 november is Wouter Joop toegetreden tot de Raad, zodat die nu weer voltallig is. Naast Herbert Bakels (voorzitter) zit ook Pieter Meester in de Raad.

Wouter Joop is één van de initiatiefnemers van de Marsen, een Zorg & Landbouwproject (wonen en werken) in het Twiske, onder de rook van Amsterdam (www.demarsen.org). In het verleden is hij actief betrokken geweest bij onder meer De Noorderhoeve en de Raphaelstichting.

De Vijfsprong

Landbouwbedrijf De Vijfsprong is een biologisch-dynamisch agrarisch bedrijf dat samenwerkt met zorgstichting Urtica. Het bedrijf heeft een EKO-keurmerk, maar is ook Demeter-gecertificeerd. Het landbouwbedrijf kent vier onderdelen: veehouderij, zuivelverwerking, akkerbouw en tuinbouw.

Voor meer informatie: www.urticadevijfsprong.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven