O.a. STACKED.BIO

Amicitia Food Village: 14 restaurants met wereldse gerechten

Amicitia Food Village opent 10 december in Amersfoort. Amicitia Food Village is dé plek om van werelds eten te genieten. In Amersfoort kan men bij Amicitia Food Village een explosie van smaken gaan ervaren. Maar liefst 14 restauranthouders bieden vers en divers eten en voor ieder wat wils: 1 locatie, 2 bars, 14 restaurants en ruim 80 wereldse gerechten.

De restaurants laten in Amicitia Food Village de gasten (h)eerlijk en veelal biologisch eten proeven. Wereldse gerechten voor een betaalbare prijs. En geen discussie waar en wat er gegeten wordt. Iedereen kan naar eigen smaak en zin eten halen bij de diverse gelegenheden om vervolgens elkaar weer op een afgesproken punt te treffen. Klaar voor een smakelijk avontuur.

Open: vanaf 10 december. 7 dagen in de week van 11:00 tot 23:00 uur. Ook take-away mogelijk.Biologisch

Binnen Amicitia Food Village wordt er met verse, authentieke en veelal biologische ingrediënten gewerkt. Ze streven naar (h)eerlijk eten. Niet altijd alles de naam biologisch krijgen, maar bij alles wordt er gelet op wat er ingekocht wordt en waar mee gekookt wordt.

Zo maakt Amigos Cantina taco's en burritos gevuld met lokale kip. Bij De Viszaeck is de geserveerde vis duurzaam en gecertificeerd. Er wordt gewerkt met een lokale visboer en van de vis komt het grootste gedeelte uit internationale wateren.

De naam STACKED.BIO zegt het al. Hier kunnen gasten genieten van biologische hamburgers, maar ook biologische friet. Alle ingrediënten worden kritisch geselecteerd en zijn biologisch. De biologische tomaten worden niet zomaar geselecteerd. Nee, het zijn streekgebonden tomaten die per seizoen worden getest om de ultieme smaak te garanderen. Ook het brood wordt speciaal voor STACKED.BIO gemaakt en is geheel biologisch.

Bij Jack & Maya worden heerlijke gepofte aardappels geserveerd. Aardappels zijn zeer gezond. Ze zijn van Hollandse bodem, zijn duurzaam verbouwd en worden zoveel mogelijk op biologische gronden geleest. Verder wordt er gefrituurd in plantaardige olie die duurzaam in verbruik is. Ook de verdere ingrediënten komen uit een selectie van eerlijk & heerlijk. Biologisch, duurzaam, eerlijk en streekgebonden. En dat zullen de gasten proeven.

Jabugo Bar Iberico laat de gasten heerlijke ham proeven. De ham is afkomstig van Iberico varkens. Dit zijn freerange/scharrelvarkens. Onlangs is er nog een bezoek gebracht aan de boer in Spanje Toledo die de varkens verzorgt. De varkens hebben een enorm leefgebied en hebben een goed leven daar.

De Argentijn LA PARRILLA gaat voor een ultieme smaakbeleving van het vlees. Het rundvlees is 100% natuurlijk. Het vlees heeft een Europees kenmerk voor biologische producten. Alles is ook vers en niet bevroren. Dit zorgt ervoor dat de smaak behouden blijft.

En zo zijn er nog meerdere restaurants die op hun wijze kijken naar verse en biologische ingrediënten. Ook wordt er vanuit de bar gewerkt met biologische producten. Zo is er heerlijke biologische wijn te proeven. Ook zal er biologische frisdrank geserveerd worden. De thee en koffie zijn Fairtrade.

Voor meer informatie: www.amicitiafoodvillage.nl 

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.