Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Toch plastic in verpakkingarme winkel

"Sorry het is fout gegaan"

De Nieuwe Graanschuur heeft als doel om mensen bewuster om te laten gaan met voedsel. 'Verpakkingsarm winkelen' is even wennen, zo schrijft De Stad Amersfoort naar aanleiding van een bezoek aan De Nieuwe Graanschuur, de nieuwe verpakkingsarme biologische winkel aan de Bloemendalsestraat in Amersfoort. Abel Hertzeberger, één van de intiatiefnemers, vertelt dat ze soms voor een dilemma komen te staan, omdat ze streven naar een zo volledig mogelijk aanbod. Rond de koekjes in het schap zit bijvoorbeeld wel een plastic verpakking, maar op de broodafdeling zitten verse koekjes in luchtdichte boxen. "Nu hebben we nog maar vier soorten, over een paar maanden tien." Hiermee zal koek in plastic dus langzaamaan de winkel uitgewerkt worden.

Ook de levernacier moet af en toe nog even wennen aan het concept. Zo liggen er komkommers en spitskool verpakt in plastic bij de groente. Voor Abel is het geen optie om het plastic er gauw af te halen, omdat ze de klant niet willen misleiden. "We doen er een bordje bij, sorry het is fout gegaan."

Klik hier
voor het complete artikel.
Publicatiedatum: