Europees bio-keurmerk op biologisch honden- en kattenvoer vanaf nu toegestaan

Vanaf heden is het gebruik van het Europees biologisch keurmerk op biologisch honden- en kattenvoer toegestaan. Skal heeft hier alle producenten van biologisch petfood over ingelicht. Skal meldt dat deze wijziging het gevolg is van een interpretatie van de Europese Commissie, waarin zij uitleg geeft over hoe om te gaan met normelementen waar geen Europese regelgeving voor bestaat (artikel 42 van de 834/2007), maar wel nationale regelgeving. De interpretatie is een reactie op de eerdere onduidelijkheid over de productieregels voor biologische (micro)algen.

Er is geen Europese regelgeving voor biologisch petfood. In Nederland is er wel nationale regelgeving over biologisch honden- en kattenvoer (Regeling Diervoerder 2012, artikel 5). Volgens de interpretatie van deze regeling is het biologisch keurmerk op honden- en kattenvoer toegestaan. U mag dan ook vanaf heden het biologisch keurmerk gebruiken op de verpakkingen van uw biologisch gecertificeerde honden- en kattenvoer.
 

Uitleg regelgeving

In artikel 42 van de 834/2007, tweede alinea, is bepaald dat de voorschriften in artikel 23 inzake het gebruik van termen die verwijzen naar de biologische productiemethode van toepassing zijn op producten waarvoor geen nadere voorschriften zijn vastgesteld. In afwachting van de opneming van uitvoeringsbepalingen voor de productie zijn de nationale voorschriften (Regeling Diervoerder 2012, artikel 5) van toepassing.

Voor meer informatie: www.skal.nl
 

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.