De Rodenburghoeve wint IJmond Duurzaam Award

VOF De Rodenburghoeve uit Uitgeest is winnaar geworden van de IJmond Duurzaam Award 2015. De uitreiking vond plaats op dinsdag 17 november tijdens het ondernemersevent IJmond Onderneemt. Het is de derde keer dat de IJmond Duurzaam Award is uitgereikt. De Rodenburghoeve heeft in begin 2015 een nieuwe melkveestal in gebruik genomen welke voorzien is van 180 zonnepanelen, hierdoor is het bedrijf energie-neutraal. In de machinekelder van de stal zijn tal van technische en energiezuinige snufjes te vinden, onder andere een warmteterugwinsysteem die water verwarmt en de melk juist koelt. Tevens is VOF De Rodenburghoeve al 25 biologisch-dynamisch bezig met land en melkvee; ook kan men op de boerderij komen kamperen op de boerencamping en dan een rondleiding krijgen door de stallen. Scholen kunnen op De Rodenburghoeve 'belevend leren'- educatie krijgen.


Niels, Linda en Klaas Rodenburg en heer De Rudder.

VOF De Rodenburghoeve is al 25 jaar een gecertificeerde, biologisch-dynamische veehouderij met boerderijcamping. In het Uitgeester bedrijf lopen op dit moment onder meer 65 melkkoeien, 45 stuks jongvee, 60 fokschapen en kippen rond. De Rodenburghoeve is een echt familiebedrijf en bestaat uit; Klaas, Linda en bedrijfsopvolger Niels Rodenburg. In februari 2015 is de nieuwe melkveestal in gebruik genomen. De stal ademt duurzaamheid. Alles klopt en overal is bewust over nagedacht. Met haar 25 jaar is De Rodenburghoeve een echte koploper in ons werkgebied als het gaat om biologisch-dynamische veehouderijen.

Klik hier voor het juryrapport.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.