"Erik Does (Udea): "AH en Jumbo in lastige spagaat"

7 Ditches TV is in Veghel op bezoek geweest bij Udea. Daar is een interview gehouden met directeur Erik Does. In de 10 minuten durende video gaat Erik op allerlei zaken in. Bijvoorbeeld over de gevolgen van de bredere verkrijgbaarheid van biologisch en het feit dat Udea niet voor de laagste prijs, maar voor de juiste prijs gaat.

Hoeveel last hebben de AH's en Jumbo's van jullie? Erik: "Nou last, wij zijn een prima stimulans om toch enigszins wat duurzaamheid in hun beleid te krijgen. Ik ben bang dat ze daar al moeite genoeg mee hebben. Als zij letterlijk zouden doen wat wij doen, dan zeggen ze tegen 99 procent van hun eigen handelingen, dat ze het eigenlijk hartstikke verkeerd doen. Dus dat is een hele lastige spagaat waar ze in zitten. Daarmee komen we er steeds meer achter dat ze het weliswaar wel proberen, ik zou bijna zeggen wederom proberen voor die aandeelhouderswaarde, maar de echtheid daarvan, daar kunnen we vraagtekens bij zetten. Gelukkig doen steeds meer consumenten dat ook."

En hoe kijkt Erik naar concurrentie van bijvoorbeeld Marqt?: "Het zijn concurrenten, maar ook collega's. Het zijn allemaal bewegingen richting minder vulling, meer voeding. Ik denk wel dat wij daarin vanuit onze biologische basis een duidelijke keuze maken."

Erik gaat in het interview ook in op het prijsbeleid van Ekoplaza: "We gaan voor de juiste prijs, nooit voor de laagste prijs. De laagste prijs heeft zijn gevolgen. Hoe zou je trots kunnen zijn op de laagste prijs, wat heel veel supers toch zijn, als je weet wat de gevolgen zijn. Dat boeren moeten verhuizen, moet spuiten e.d."

Ekoplaza heeft op dit moment volgens Erik geen concrete uitbreidingsplannen. "We hebben geen groeiplannen, we willen organisch groeien. Als er veel kansen zijn, groeien we harder en als we weinig kansen hebben, groeien we niet."Bron: 7 Ditches TV

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.