Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

De Groene Top Trein voor de Klimaattop

Op vrijdag 27 november 2015, in de aanloop naar de VN Klimaattop in Parijs, rijdt de Groene Top Trein door Nederland. Deze trein zit vol met reizigers die duurzame, slimme en inspirerende ideeën hebben om uitstoot van broeikasgassen tegen te gaan.

Over De Groene Top Trein

De Groene Top Trein biedt een landelijk podium aan organisaties, bedrijven (ook start-ups) en scholen die goede oplossingen bieden om de uitstoot van broeikasgassen omlaag te brengen. Het kunnen projecten zijn, gerealiseerde initiatieven of concrete plannen voor de toekomst, als ze maar binnen één van de volgende vier thema's passen: Energie, Kringloop, Vervoer en Innovatie.



De trein rijdt op 27 november van Haarlem naar Den Haag HS en dan via Den Bosch naar Amersfoort, de rit eindigt vervolgens in Utrecht op station Maliebaan, bij het Spoorwegmuseum. Op al deze stations vindt een klein event plaats waar de organisaties die in de trein stappen hun oplossingen presenteren. Aan boord van de trein vindt voor de gasten een inhoudelijk programma plaats, dat eveneens te volgen is via blogs en social media. De initiatieven die meegaan op de Groene Top Trein worden gebundeld en de volgende dag aangeboden aan de Nederlandse delegatie; als inspirerende en motiverende bagage.

Over de klimaattop

Jaarlijks vindt er een VN Klimaattop plaats, maar dit jaar hangt er veel vanaf. Van 30 november tot en met 11 december 2015, gaan de deelnemende landen samenwerken aan een nieuw wereldwijd klimaatverdrag: de opvolger van het Kyoto Protocol. De Nederlandse onderhandelingsdelegatie vertegenwoordigt daar de ambitie en ideeën van Nederland en stapt op zaterdag 28 november samen met bedrijven, maatschappelijke organisaties, provincies, gemeenten en pers, aan boord van de Thalys op Rotterdam centraal die hen naar Parijs zal brengen.

Voor meer informatie: www.degroenetoptrein.klimaatcoalitie.nl
Publicatiedatum: