Duitsland: Weer heeft negatieve uitwerking op afzet bio-gember

De Duitse markt voor biologische gember is momenteel wat ingezakt. Een Duitse importeur vertelt: "We kunnen momenteel weliswaar niet klagen, maar de verkoop gaat ook niet fantastisch. Vanwege de weersituatie is de vraag naar gember momenteel niet al te groot." Koelere temperaturen zijn beter voor de afzet.

"We zijn sinds kort weer begonnen met de import van biologische gember uit Peru en China", aldus de importeur. "Tot nu toe hebben we al circa 80 ton verkocht. Daar zijn we absoluut tevreden mee." De afzet van biologische gember is bijna uitsluitend gericht op de gewone levensmiddelenhandel.Afzet

"Er lopen momenteel aanbiedingen en programma's die de afzet bevorderen", beschrijft de deskundige. "Zonder deze programma's verkopen de handelaren hun waren met verlies. Biologische gember uit China kost bijvoorbeeld rond de 25 euro per doos. Aan de levensmiddelenmarkt wordt zo'n doos dan echter voor slechts 21 euro verder verkocht. "De prijs is weliswaar van supermarkt tot supermarkt verschillend, maar onder de streep is het een verlieslijdende handel voor de importeurs.

Aanbod en kwaliteit

Volgens de importeur is het aanbod qua hoeveelheid uitstekend. "Ook qua kwaliteit hebben we niks te klagen. De gember uit Peru is momenteel de beste op de markt. De hoeveelheden die uit China komen zijn ook sterk verbeterd. Dat is helemaal niet te vergelijken met de Chinese gember in het afgelopen jaar."

Vraag

Voor de komende weken verwacht de importeur een stijgende vraag. "Als het in de komende periode koud wordt, verwachten we dat ook de verkoop aan vaart wint. Het is eigenlijk altijd zo dat wanneer het aantal verkoudheden toeneemt, ook de afzet van gember stijgt. Veel mensen maken dan 's avonds een kop gemberthee."

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven