Twee nieuwe producten, nu bij Kroon verkrijgbaar

Hennep als alternatief voor soja bij De Hobbit

Tholen - Eerder dit jaar introduceerde De Hobbit al nieuwe producten die gemaakt zijn van de alternatieve eiwitbron lupine. De productontwikkeling stond sindsdien niet stil bij het bedrijf in het Belgische Maldegem, vertelt Edith Gomes. "We hebben sinds kort weer een zéér innovatief product in ons assortiment. In de zoektocht naar verwerkingen van volwaardige eiwitbronnen zijn we op het idee te komen om soja te maken zonder soja, op basis van hennep."

Ze geeft aan dat het eruit ziet als tofu, maar dan iets anders gekleurd, met groen-zwarte stipjes. "De smaak is eveneens zeer zacht met toch een licht henneptoets. Deze 'hempfu' werd ook verwerkt in hummus en zo komen we dus tot onze tweede nieuwe innovatie: hummus hennep, een kikkererwtendip met hempfu." Kroon Biologische Verswaren heeft de hummus hennep-producten van De Hobbit inmiddels al in het assortiment opgenomen.Volgens Edith lijkt het productieproces van hempfu veel op het proces van tofu, alleen is hempfu volledig op basis van hennepzaden gemaakt. "Hennepzaad is een uitstekende vleesvervanger. Er wordt zelfs beweerd dat dit het meest complete voedsel voor de mens zou zijn. Het wordt gepeld en rauw gegeten en heeft een nootachtige smaak. Door de grote hoeveelheid proteïnen, 30 tot 35 procent, is hennepzaad een uitstekende vleesvervanger."

Voor meer informatie:

De Hobbit
Nijverheidslaan 7-9
B-9900 Maldegem
+32 (5)071 7020
Sales@hobbit.be
www.hobbit.be

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.