Ook veel 'gangbare' belangstelling voor oriëntatiecursus biologische landbouw

De oriëntatiecursus biologische landbouw kan ook dit najaar weer van start gaan. Er hebben zich zo veel mensen aangemeld voor de cursus dat DLV Plant besloten heeft om de cursus in een ruimere zaal te verzorgen.

"Nog dagelijks komen hier nieuwe aanmeldingen bij. Het lijkt erop dat steeds meer bedrijven de biologische markt als serieuze optie voor hun eigen bedrijf overwegen. Deze cursus geeft daar een objectief en compleet beeld van, zodat telers deze keuze gefundeerd kunnen maken", vertelt Christoffel den Herder van DLV Plant. Aan de cursus werkt onder andere marketeer Arend Zeelenberg van buroAZ mee. Hij zal in de cursus ingaan op marktontwikkeling en marktkansen in de (toekomstige) biologische markt.Opvallend is dit jaar dat er zich ook diverse studenten hebben aangemeld die naast hun gangbare landbouwopleiding deze cursus als extra aanvulling op de opleiding zien. Christoffel werkt als biologisch bedrijfsadviseur voornamelijk in Flevoland en geeft de oriëntatiecursus al meerdere jaren. Steeds meer lijken vooral de telers in de regio Flevoland biologisch telen als serieuze optie te zien.Christoffel: "Er zijn in Flevoland nauwelijks plaatsen te vinden waarbij een gangbare teler niet een biologische teler in zijn directe omgeving heeft. Gangbare telers zien biologische landbouw dus het hele jaar om zich heen gebeuren waardoor ze meestal al een zeer reëel van biologisch telen hebben. Daarnaast stimuleert ook de ondernemerszin en marktontwikkeling van de biologische landbouw ondernemers om na te denken over biologisch telen."

Voor meer informatie: c.denherder@dlvplant.com

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.