"Geweldige erkenning voor drankje dat radicaal anders is"

Caliente 'hot' dankzij chili

Tholen - Het Noorse bio-drankje Caliente werd begin november op de Nordic Organic Food Fair uitgeroepen tot 'Best New Organic Drink'. En daarbovenop won Caliente op 11 november ook nog eens een gouden medaille bij The World Beverage Innovation Awards. Thomas Adner, oprichter van Caliente, vertelt wat er zo bijzonder is aan het drankje: "Caliente bevat chili. De chili zorgt er voor dat er endorfine vrijkomt wanneer je ons drankje drinkt. Dit houd je wakker. Ik drink Caliente zelf bijvoorbeeld vaak in plaats van koffie." Er zijn twee smaken: 'Cranberry and Pomegranate' en 'Lime and Ginger'.Het drankje is pas sinds maart 2015 op de markt. Daarom is het extra bijzonder dat nu al twee awards gewonnen zijn. Thomas reageerde als volgt op de winst van de gouden medaille bij The World Beverage Innovation Awards: "In de praktijk betekent dit dat een kleine Zweedse startup met een uniek product er in geslaagd is om te winnen van 'reuzen' met enorme innovatie- en marketingbudgetten. Het is geweldig om erkenning te krijgen voor een drankje dat radicaal verschilt van alle andere drankjes op de markt."

Volgens Thomas is iedereen verrast na het nemen van een slok. "Dit komt doordat het drankje eerst zoet van smaak is en men daarna een 'natuurlijke kick' krijgt, dankzij de chili. Dit maakt van Caliente een goed alternatief voor alcohol of een opkikker aan het eind van de middag. Caliente past echt bij deze tijd. Jongeren drinken bijvoorbeeld steeds minder alcohol en dit drankje is een goed alternatief voor hen", vertelde hij op de Nordic Organic Food Fair in Malmö, de thuisbasis van het jonge Zweedse bedrijf.


Thomas op de Nordic Organic Food Fair.

Thomas noemde Caliente toen al 'het beste niet-alcoholische drankje van de wereld'. "De reacties zijn overweldigend. Het gaat goed, we liggen al in 250 winkels, cafés en restaurants in Zweden." Thomas vertelde ook dat Dubai als eerste land buiten thuisland Zweden overstag is gegaan. "Over een paar weken starten we met de export naar Dubai. Voor dit land is dit een perfect alternatief voor alcoholische dranken."
 

The World Beverage Innovation Awards

Dit jaar namen meer dan 360 merken uit meer dan 40 verschillende landen deel aan The World Beverage Innovation Awards. Naast de gouden medaille in de categorie 'Best Premium Adult Drink' werd Caliente tijdens de wedstrijd ook nog eens als finalist geselecteerd in twee andere categorieën 'Best Juice Drink' en 'Best New Brand'.

Voor meer informatie: www.drink-caliente.com, thomas@drink-caliente.com, +46 (0)705 109021.

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven