Onderhandelingen in Brussel over herziening biologische verordening

De volgende fase in de onderhandelingen over de herziening van de biologische productieregels is gestart. Deze week zitten vertegenwoordigers van de Raad van Landbouwministers, het Europees Parlement en de Europese Commissie om tafel om te werken aan een gezamenlijke tekst. De IFOAM EU heeft een brief gestuurd aan alle betrokken nationale en Europese overheden de beste compromissen voor de biologische sector.

De thema's zijn (nog steeds):
  • Geen specifieke afkeuringsdrempels voor niet toegestane middelen in biologische producten en ook geen herziening van die regel binnen enkele jaren;
  • Effici├źntere controlesystemen, met jaarlijkse onsite inspecties, nationale invulling van regels voor catering en vrijstelling van controle voor verkopers van voorverpakte producten;
  • Een fair importsysteem, met ruimte voor acceptatie van lokale of regionale standaards;
  • De principes en basisregels voor de biologische sector vastleggen in een Europese verordening maar uitwerkingen regelen op een lager niveau, zodat die regels aan te passen zijn aan nieuwe ontwikkelingen.

In de brief die hier te vinden is, staan nog 8 andere aanbevelingen, onder andere over voer uit de regio, grondgebonden productie en groepscertificering.

Voor meer informatie: blom@bionext.nl

Bron: Bionext

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.