Smaaktuin, grondplaats, winkelvoer, voedselbos en leergang op Demeterplein Bio-beurs

Er is ruimte voor iedereen!

Terwijl de samenleving piept en kraakt in z'n voegen vanwege een teveel aan niet-duurzame materiële groei, agendeert de bio-dynamische landbouw het thema 'ruimte' voor haar presentatie op het Demeterplein tijdens de Bio-beurs, 20 en 21 januari in de IJsselhallen in Zwolle. Bio-dynamische landbouw en voeding zoekt overal de ruimte voor herstel van verbindingen: tussen mens en bodem, plant en dier, maar ook met de omgeving en de lokale cultuur. En tussen jong en oud: de enthousiaste starter en de ervaren ondernemer.

Bert van Ruitenbeek, directeur Stichting Demeter: "Spirituele ruimte is gelukkig oneindig. De mogelijkheden om elkaar ruimte te bieden zijn groot als we ons denken in beperkingen overboord zetten. Het leven zelf biedt keer op keer overvloed. We kijken naar ruimte voor bio-dynamische landbouw en voeding, op je bord, in de winkel, op de boerderij via de smaaktuin, de grondplaats, de winkelvloer, het voedselbos en de leergang. Daar werken we in verbondenheid met onszelf, onze omgeving en de natuurlijke ritmes van het leven. Ruimte om te ontwikkelen in elke fase, van eenduidig en pril tot veelvormige differentiatie. Waar zit jouw ruimte om het leven verder te laten stromen?"

Iedereen is uitgenodigd voor voor een eerste oriëntatie in de 'uitkijktoren' in het midden op ons plein. Wat zijn je vragen waar je over verder wilt leren en denken terwijl je een landschap overziet? Een landschap met een smaaktuin, waar je kunt proeven, leren en discussiëren over bio-dynamische voedselkwaliteit. Met een grondplaats waar je zittend rondom een paar vierkante meter landbouwgrond met deskundigen en collega's ontdekt hoe grondzoekers en grondbeheerders elkaar ruimte bieden. Met de winkelvloer waar je in gesprek kunt over welke Demeter-producten er inmiddels al zijn en wat ontbreekt om te zorgen dat er meer ruimte komt voor bio-dynamische landbouw. Nieuwe opkomende geïntegreerde vormen van landbouw en natuur zijn te bespreken rond het voedselbos. De leergang biedt een kennismaking met alle soorten aan bio-dynamische landbouw en voeding gekoppelde opleidingsmogelijkheden.

Het Demeterplein is een gezamenlijk initiatief van Stichting Demeter, de BD vereniging, Warmonderhof, Kraaybeekerhof Academie en Stichting Grondbeheer, ondersteund door de Vereniging van Natuurvoedingskundigen en Landgilde. Naast het Demeterplein worden er vanuit deze organisaties diverse workshops aangeboden zoals 'doorschakelen naar Demeter' voor biologische boeren en workshops over bedrijfsopvolging en scholing.

Voor meer informatie: Bert van Ruitenbeek, bert@stichtingdemeter.nl, 06 20731016 of Loes van Loenen, loes@stichtingdemeter.nl, 06 50525913.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.