Henk van Oers, Deli Harmony:

"Groei gaat niet ten koste van onze biologische idealen"

Een biologisch certificaat alleen zegt Brabander Henk van Oers niets. Voor zijn Deli Harmony vleeswaren wil hij de beste kwaliteit vlees. En dus moeten zijn boeren altijd met de gezondheid van hun dieren bezig zijn en kennis van zaken hebben. Dat smaak en kwaliteit worden erkend, blijkt wel uit de groei die Deli Harmony doormaakt. En hoewel er een nieuwe fabriekshal is gebouwd, blijft bij Henk kleinschaligheid voorop staan. Dit artikel over Deli Harmony is op de website van Ekoplaza gepubliceerd en er staat een verwijzing naar het artikel in de wekelijkse nieuwsbrief.Henk selecteert streng op kwaliteit van de dieren en gaat met elk boer om tafel. Eten zijn dieren goed? Komen ze voldoende buiten? Blijven de biggen en kalfjes lekker lang bij hun moeder? Belangrijk, want daardoor bouwt het dier antistoffen op en is de overgang naar zelfstandigheid minder groot. Dat is beter voor het dierenwelzijn, voor de veehouder die met een gezond dier uit kan met de prijs die hij krijgt, én voor jou als consument omdat je een eerlijk product op tafel zet.

"Ik wilde geen pallet vlees inkopen met een certificaat erop, niet wetende van welke boer dit kwam. Nu koop ik weer rechtstreeks in bij mijn eigen boeren en weet precies wie uiteindelijk hun vlees verkoopt. Hoewel we groeien, zal dit niet ten koste gaan van onze biologische idealen. Contact met boer en klant blijft belangrijk. Onze twintig medewerkers weten precies hoe ik het proces van vleeswaren maken wil hebben. Ik kan me daarom weer voor 100% richten op het zoeken naar nieuwe biologische boeren om bij hen om de tafel te zitten. Want net zoals ik wil weten wie de boer is, wil de boer ook graag weten wie ik ben, wat ik doe en waar hun vlees naartoe gaat. Ik heb nu ook weer tijd om in de winkels proeverijen te organiseren en mijn verhaal en dat van onze boeren aan de klant te vertellen. Want onze boeren zijn er trots op dat hun vlees in onze vleeswaren zit, dat wij dat met zorg verwerken en hen kunnen vertellen waar het te koop is. Wie weet zie ik je binnenkort wel in één van de Ekoplaza-winkels", aldus Henk van Oers.

Voor meer informatie: www.deliharmony.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.