Henk van Oers, Deli Harmony:
"Groei gaat niet ten koste van onze biologische idealen"
Henk selecteert streng op kwaliteit van de dieren en gaat met elk boer om tafel. Eten zijn dieren goed? Komen ze voldoende buiten? Blijven de biggen en kalfjes lekker lang bij hun moeder? Belangrijk, want daardoor bouwt het dier antistoffen op en is de overgang naar zelfstandigheid minder groot. Dat is beter voor het dierenwelzijn, voor de veehouder die met een gezond dier uit kan met de prijs die hij krijgt, én voor jou als consument omdat je een eerlijk product op tafel zet.
"Ik wilde geen pallet vlees inkopen met een certificaat erop, niet wetende van welke boer dit kwam. Nu koop ik weer rechtstreeks in bij mijn eigen boeren en weet precies wie uiteindelijk hun vlees verkoopt. Hoewel we groeien, zal dit niet ten koste gaan van onze biologische idealen. Contact met boer en klant blijft belangrijk. Onze twintig medewerkers weten precies hoe ik het proces van vleeswaren maken wil hebben. Ik kan me daarom weer voor 100% richten op het zoeken naar nieuwe biologische boeren om bij hen om de tafel te zitten. Want net zoals ik wil weten wie de boer is, wil de boer ook graag weten wie ik ben, wat ik doe en waar hun vlees naartoe gaat. Ik heb nu ook weer tijd om in de winkels proeverijen te organiseren en mijn verhaal en dat van onze boeren aan de klant te vertellen. Want onze boeren zijn er trots op dat hun vlees in onze vleeswaren zit, dat wij dat met zorg verwerken en hen kunnen vertellen waar het te koop is. Wie weet zie ik je binnenkort wel in één van de Ekoplaza-winkels", aldus Henk van Oers.
Voor meer informatie: www.deliharmony.nl