
Abonneren
Vacatures
- Loodsmedewerk(st)ers Groente en Fruit
- Global Sourcing Manager
- Business Unit Manager Importeurs & Exporteurs
- Docent Teelt
- Buying Operations Manager (BOM Process)
- Bestuurslid
- Internationaal accountmanager Duitsland
- Manager Operations Ethiopia
- Quality controller
- Manager Packing Station
Top 5 - gisteren
- In memoriam Harmen Peters
- René Groenen en Gineke de Graaf nemen afscheid van biologisch-dynamische boerderij De Beersche Hoeve
- Amandelpasta en gemengde notenpasta in grote 'jubileumpotten'
- Biologisch akkerbouwer Douwe Monsma aan tafel bij onderhandelingen landbouwakkoord
- "Nederlandse leiders putten sterk uit de ervaringen in Denemarken bij het ontwikkelen van de markt"
Top 5 - afgelopen week
- Geitenhouderij De Molswaerd gaat van biologisch naar eco-vriendelijk
- John Arink speecht tijdens protest bij Rabobank
- Onkruidrobot maakt indruk op RTL-presentator Lodewijk Hoekstra
- Biologische paddenstoelenkwekerij zet deuren wijd open na nieuwbouw
- Roomijs van BD-landbouwer Tim Moerman in BinnensteBuiten
Top 5 - afgelopen maand
- Mestoverschot? Niet in de biologische sector
- Geitenhouderij De Molswaerd gaat van biologisch naar eco-vriendelijk
- De Wijndragers neemt het merk Van TON uit Zierikzee over
- Potgrond met turf funest voor natuurgebieden, maar alternatief lijkt moeilijk te vinden
- "Overheid beschermt mensen en natuur onvoldoende tegen schadelijke effecten van bestrijdingsmiddelen"
Henk van Oers, Deli Harmony:
"Groei gaat niet ten koste van onze biologische idealen"
Henk selecteert streng op kwaliteit van de dieren en gaat met elk boer om tafel. Eten zijn dieren goed? Komen ze voldoende buiten? Blijven de biggen en kalfjes lekker lang bij hun moeder? Belangrijk, want daardoor bouwt het dier antistoffen op en is de overgang naar zelfstandigheid minder groot. Dat is beter voor het dierenwelzijn, voor de veehouder die met een gezond dier uit kan met de prijs die hij krijgt, én voor jou als consument omdat je een eerlijk product op tafel zet.
"Ik wilde geen pallet vlees inkopen met een certificaat erop, niet wetende van welke boer dit kwam. Nu koop ik weer rechtstreeks in bij mijn eigen boeren en weet precies wie uiteindelijk hun vlees verkoopt. Hoewel we groeien, zal dit niet ten koste gaan van onze biologische idealen. Contact met boer en klant blijft belangrijk. Onze twintig medewerkers weten precies hoe ik het proces van vleeswaren maken wil hebben. Ik kan me daarom weer voor 100% richten op het zoeken naar nieuwe biologische boeren om bij hen om de tafel te zitten. Want net zoals ik wil weten wie de boer is, wil de boer ook graag weten wie ik ben, wat ik doe en waar hun vlees naartoe gaat. Ik heb nu ook weer tijd om in de winkels proeverijen te organiseren en mijn verhaal en dat van onze boeren aan de klant te vertellen. Want onze boeren zijn er trots op dat hun vlees in onze vleeswaren zit, dat wij dat met zorg verwerken en hen kunnen vertellen waar het te koop is. Wie weet zie ik je binnenkort wel in één van de Ekoplaza-winkels", aldus Henk van Oers.
Voor meer informatie: www.deliharmony.nl
Publicatiedatum:
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2023-05-25 Jersey rundvlees binnenkort ook bij 5 Odin winkels in Amsterdam
- 2023-05-10 Duitsland: Nieuwe veehouderijplannen hebben biologische varkenshouders te weinig te bieden
- 2023-05-10 Onderzoek rond reductie ammoniakemissies in de biologische veehouderij
- 2023-05-04 Mestoverschot? Niet in de biologische sector
- 2023-04-26 Nieuw boek bepleit arbeidsrechten voor dieren
- 2023-04-13 "Overconsumptie van rood vlees resulteert in veel extra gezondheidszorgkosten"
- 2023-03-31 Droge worst van zoetwateroesters
- 2023-03-07 Jersey stieren verkennen nieuwe hellingstal
- 2023-03-03 Bekertje bodem voor bioscoop-bezoekers
- 2023-03-01 Stressvrij slachten belangrijkste principe voor mobiele dodingsunit
- 2023-02-24 Rapport: ongeveer 12 procent veehouderijen heeft keurmerk
- 2023-02-20 Keuze voor biologisch vlees levert de Voedselbank cheque van 1500 euro op
- 2023-02-16 Volledig Duitse biologische varkensvleesketen met succes gelanceerd
- 2023-02-10 AR wil verder groeien in biologisch en neemt productielocatie over
- 2023-02-01 Nieuwe financieringsronde Beter Boeren
- 2023-01-30 Ketenkennisdialoog 'De smaken van duurzamer varkensvlees': 1 februari
- 2023-01-18 Biologisch tot op het bot: bouillons met een duurzaam verhaal
- 2023-01-17 Henk en Klaas willen je graag iets vertellen
- 2023-01-16 Duitsland: Bioland blij met etiketteringswet voor veehouderij
- 2023-01-13 De Groene Weg formaliseert keten van Nederlands biologisch lamsvlees