Eerste teler Vietnam krijgt een USA en EU bio-certificaat

Een groentebedrijf, gerund door de Mua Company in Long Thanh district in de zuidelijke provincie Dong Nai, is de eerste in Vietnam die een certificaat krijgt voor het voldoen aan de biologische cultiveringsnormen van het 'US Department of Agriculture' en de EU.Het bedrijf met 1,8 hectare teelt producten voor Mua Company's ORGANICA organic food chain. Op dit moment worden bijna 100 soorten tropische groenten en fruit geteeld. Volgens Pham Phuong Thao, directeur van het bedrijf, startte de teler in 2013 met behulp van de Control Union. De boerderij werd eind oktober dit jaar geïnspecteerd en gecertificeerd door de Control Union, zegt ze.

Nu is het bedrijf bezig om de samenwerking uit te breiden met particulieren en bedrijven die graag ervaringen uitwisselen en markten zoeken voor de geteelde biologische landbouwproducten, voegt Thao toe.

Bron: Saigon GP Daily

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.