Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Bio-kruiden- en specerijenwinkel in centrum Reykjavik

In het centrum van Reykjavik is een nieuwe specialiteitenwinkel geopend, waar je meer dan 300 soorten specerijen en theeën kunt kopen. Ze serveren ook soep en brood om mee te nemen, maar ook gezonde snacks, zoals noten en zaden.

De eigenaren zijn echtpaar Ólöf Einarsdóttir en Omry Avraham en alle producten zijn biologisch zonder toevoegingen. "We wilden net zo'n sfeer scheppen als op de specerijenmarkt in grote steden", legt Einarsdóttir uit. Alle kruiden en specerijen komen rechtstreeks van boerderijen uit het Midden-Oosten, Frankrijk en Spanje."



Avraham, die Marokkaan is, maakt ook soep met de specerijen uit de winkel. Einarsdóttir is een herbalist en gelooft dat kruiden helende krachten hebben. "Bij mijn man zit het in het bloed, bij mij in m'n hoofd", lacht ze. De shop is een perfecte pitstop voor een verwarmende take-away soep, zoals pittige pompoen- of appelsoep.

Þverholt ligt in de buurt van Hlemmur en het Borgartún financiële district. Het gebied heeft de laatste jaren een flinke ontwikkeling doorgemaakt en een van de nieuwkomers is de Bjórgarðurinn gastropub in het nieuwe Fosshótel, en een nieuwe vestiging van Reykjavik Roasters in Brautarholt.

bron: MBL
Publicatiedatum: