DLV Plant-GreenQ organiseert cursus oriëntatie biologische akkerbouw

DLV Plant organiseert dit jaar opnieuw een cursus 'oriëntatie biologische akkerbouw en groenteteelt' voor geïnteresseerden in biologische landbouw. Deze cursus is bovendien een waardevolle basis voor telers die hun bedrijf willen verduurzamen en daarbij kennis van de biologische landbouw krijgen die te vertalen is naar concrete maatregelen op hun eigen bedrijf. Bij deze cursus is er de mogelijkheid om per aanmelding met drie mensen mee te doen zodat bijvoorbeeld een familielid of medewerker ook deze kennis op kan doen.


Beregenen biologische spinazie.

Biologische landbouw is een moderne en innovatieve sector die ondanks de economische crisis van de laatste jaren gestaag is blijven doorgroeien. Deze marktgroei vraagt daarbij om nieuwe omschakelaars om de marktgroei te blijven invullen.

De cursus helpt bij het verkrijgen van een objectief beeld van de mogelijkheden in de biologische sector. Hierdoor wordt het mogelijk keuzes te maken op basis van feiten en actualiteiten. Bedrijfsbezoeken op biologische bedrijven maken deel uit van de cursus. Onderwerpen die aan bod komen zijn: Een optimale omschakeling van het bedrijf, goede keuzes in teeltmethoden, machines, gewasvolgorde, ziekten en plagen, beschikbare gewasbeschermingsmiddelen voor de biologische landbouw, gewaskeuzes en afzetmogelijkheden in de markt.


Rugschoffelen peen.

De cursus wordt verzorgd door Christoffel den Herder (adviseur biologische akkerbouw en vollegrondsgroenten DLV Plant). Christoffel den Herder heeft al jarenlang ervaring met omschakeling naar biologische landbouw met name in Flevoland. Hij kent de verschillende teeltgebieden en marktkansen in Flevoland goed waarbij er in de cursus veel ruimte is voor onderlinge discussie.

Arend Zeelenberg (Marketier bij Buro AZ) komt spreken over de actuele marktontwikkelingen en afzetkansen in de biologische landbouw. Hierbij krijgt u een helder beeld van de biologische marktpositie van Nederland nu en in de toekomst. Verder zijn er bijdragen van Jan Salomons (Adviseur akkerbouw/vollegrondsgroenten DLV Plant) en Ruud Hendriks (Docent bodem en bemesting aan de Warmonderhof).


Wiedeggen biologische zaaiuien.

De cursus start op 1 december. Tweede cursusdatum is 15 december, andere data worden in overleg met de deelnemers gepland.

DLV Plant-GreenQ is een toonaangevende en onafhankelijk advies - en onderzoekspartner voor de plantaardige sectoren. Onze activiteiten richten zich op advies, onderzoek en projecten, zowel in Nederland als daarbuiten. Door continu vernieuwende en eigentijdse diensten en producten in de markt te zetten creëert DLV Plant-GreenQ meerwaarde voor ondernemers. DLV Plant-GreenQ heeft 200 adviseurs, onderzoekers en projectleiders in dienst. DLV Plant-GreenQ ontwikkelt praktijkkennis door eigen onderzoek uit te voeren op diverse 'vernieuwingsbedrijven'. Hierbij wordt veelal samengewerkt met partners.

Voor meer informatie: www.dlvplant.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.