No Candy nu ook biologisch

No Candy is sinds deze zomer gecertificeerd door Skal Biocontrole. Vanaf deze maand liggen daarom de nieuwe zakjes No Candy met de nieuwe smaken met het biologische keurmerk in de winkel. Hier zijn ze bij No Candy enorm trots op, aangezien er heel wat aan vooraf gaat voordat je dit 'groene blaadjes' op de verpakking mag zetten. No Candy geeft de volgende toelichting op de eigen website:

Vrijwel al het fruit van No Candy is altijd al biologisch geweest maar er is dus meer voor nodig om te mogen zeggen dat je biologisch bent. Skal Biocontrole is een onafhankelijke organisatie die toezicht houdt of het productieproces aan alle wettelijke voorschriften voldoet.Biologisch fruit

Tijdens het produceren van biologisch fruit en andere producten wordt er zoveel mogelijk rekening gehouden met milieu, dier en mens. Eén van voorschriften is dat de wortels van de planten in de grond moeten staan en dat er geen gebruik wordt gemaakt van kunstmatige mest en chemische middelen.

Hierdoor duurt het langer voordat een vrucht zich ontwikkelt. Het voordeel hiervan is dat de zoete smaak van het fruit intenser is. Vandaar dat No Candy ook zo lekker vol van smaak is.

Biologisch verpakt

De volgende stap is om de zoete snack te verpakken. Om te voorkomen dat er gangbare (niet biologische) producten worden vermengd met biologische producten is het noodzakelijk dat alles goed wordt geregistreerd. En dit wordt dan weer gecontroleerd door Skal. Zodoende dat wij een partnership zijn aangegaan met UW Utrecht om aan deze strenge eisen te kunnen voldoen.

Super fijn dat we nu officieel biologisch gecertificeerd zijn. En wij gaan lekker door met het maken van de lekkerste gezonde snacks.

Voor meer informatie: www.nocandy.nl

Bron: website No Candy

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.