Fonio de nieuwe quinoa?

In een artikel op Gezondheidsnet besteden ze aandacht aan fonio. Dit is een piepkleine Afrikaanse korrel met een grootse voedingswaarde. Ze noemen fonio ook wel 'de nieuwe quinoa', zo meldt de website.

Fonio bestaat uit piepkleine ronde korreltjes. De plant is een razendsnelle groeier: binnen 6 tot 8 weken na het zaaien kan het graan al geoogst worden. Fonio stelt weinig eisen: het groeit stug door, ook tijdens droogte. Bovendien doet dit gewas het goed op relatief arme grond, kan het goed tegen droogte en is het heel geschikt voor een tropisch warm klimaat. Geen wonder dus dat het in Afrika een populair gewas was. Veel Afrikanen geven inmiddels de voorkeur aan importproducten uit het westen. Dit terwijl 'rijke foodies' in het westen juist op zoek zijn naar variaties op de quinoa. Hierdoor verwacht Gezondheidsnet eenzelfde situatie als met quinoa in Zuid-Amerika.

Klik hier voor het complete artikel.Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.