Verdere specialisatie biologische aardappelteelt in Zwitserland
In deze periode is de specialiseringsgraad dus toegenomen. De specialiseringsgraad wordt gedefinieerd als de verhouding tussen het aardappelareaal en het totale landbouwareaal binnen een bedrijf. Zo is het areaal van bedrijven, die meer dan 10% van hun landbouwareaal voor de aardappelteelt gebruiken met 175% toegenomen. Het areaal van minder gespecialiseerde bedrijven (categorieën 0%-4%) is daarentegen afgenomen. Een gespecialiseerd bedrijf (>10%) teelde in het afgelopen jaar op gemiddeld 4 hectare. Dat is 1,3 hectare meer dan veertien jaar geleden. Het areaal van een minder gespecialiseerd bedrijf (0%-1%) bleef in dezelfde periode constant op bijna 1 hectare. Deze ontwikkelingen tonen aan dat de specialisering overwegend bij reeds gespecialiseerde bedrijven is toegenomen en dat het totale areaal van deze bedrijven het sterkst is gegroeid (zie afbeelding categorie '>10%').
Bron: www.blw.admin.ch