Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Verdere specialisatie biologische aardappelteelt in Zwitserland

Tussen 2000 en 2014 is de specialiseringsgraad binnen de biologische aardappelteelt in Zwitserland toegenomen. Het aantal biologisch producerende aardappelbedrijven is tussen 2000 en 2014 met 30% (-249 bedrijven) afgenomen, terwijl het totale areaal van biologische aardappelen met 22% toenam (van 464 naar 564 hectare).



In deze periode is de specialiseringsgraad dus toegenomen. De specialiseringsgraad wordt gedefinieerd als de verhouding tussen het aardappelareaal en het totale landbouwareaal binnen een bedrijf. Zo is het areaal van bedrijven, die meer dan 10% van hun landbouwareaal voor de aardappelteelt gebruiken met 175% toegenomen. Het areaal van minder gespecialiseerde bedrijven (categorieën 0%-4%) is daarentegen afgenomen. Een gespecialiseerd bedrijf (>10%) teelde in het afgelopen jaar op gemiddeld 4 hectare. Dat is 1,3 hectare meer dan veertien jaar geleden. Het areaal van een minder gespecialiseerd bedrijf (0%-1%) bleef in dezelfde periode constant op bijna 1 hectare. Deze ontwikkelingen tonen aan dat de specialisering overwegend bij reeds gespecialiseerde bedrijven is toegenomen en dat het totale areaal van deze bedrijven het sterkst is gegroeid (zie afbeelding categorie '>10%').

Bron: www.blw.admin.ch
Publicatiedatum: