Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Bomen gaan in bio-teelt 2 keer zo lang mee"

Turkse abrikozen van De Nieuwe Band

De abrikozen van De Nieuwe Band komen uit de Turkse streek Malatya. Allard ten Dam, medeoprichter van De Nieuwe Band, is zelf twee keer naar Turkije gereisd toen de coöperatieve groothandel op zoek ging naar een producent voor hun gedroogde abrikozen. Dit deed hij voor het eerst in het voorjaar van 2002. Hij zag toen duidelijk de verschillen tussen de biologische en niet-biologische teelt. Zo gaan de abrikozenbomen in de biologische teelt twee keer zo lang mee.



Tijdens zijn tweede reis in 2011 bezocht Allard ook diverse projecten van Rapunzel. "Rapunzel is de enige organisatie in Turkije die 100% biologisch werkt en ze hebben het grootste team van landbouwingenieurs. Deze ingenieurs begeleiden de boeren en zijn op de cruciale momenten aanwezig voor advisering en controle op de kwaliteit. De boeren worden heel intensief ondersteund", aldus Allard.

Klik hier
om het complete artikel te lezen.
Publicatiedatum: