Jo Lambrecht, BelOrta:

"Focussen op meer convenience in bloemkool"

Tholen - Tegenwoordig is kool hip en met name boerenkool en broccoli doet het goed. Valt bloemkool ook nog onder de 'kolenhype'? "Bloemkool doet het zeker niet verkeerd", vertelt Jo Lambrecht van BelOrta. "De consument heeft nog altijd interesse in het product. Echter net zoals bij alle andere producten moeten we blijven nadenken over de manier waarop het product wordt aangeboden. Gezien de gezinssamenstellingen veranderen moet er worden geëvalueerd over het kaliber en de presentatie. We zijn er mee bezig en focussen op meer convenience in bloemkool. Ook naar de verpakking wordt gekeken."Interessante prijs

BelOrta biedt jaarrond bio en gangbare bloemkool uit verschillende teelten. "Momenteel is er nog volop in de vollegrondsteelt. We zitten met mooie producties en ook de handel werkt goed mee. De weersomstandigheden van nu zorgt voor een topproduct. Het is momenteel echt het seizoen voor deze groente en de verhouding van beschikbaarheid en vraag zijn goed in balans. De prijs is interessant. Ook voor export gaat er wat weg naar diverse Europese landen zoals Nederland, Engeland en Duitsland."

Het bio-assortiment van BelOrta blijft zich langzaam uitbreiden. "Bloemkool is in dit segment een zeer belangrijke specialiteit voor ons. Ondertussen is het al geen niche meer. Vorig jaar kocht ruim negen op de tien Belgische gezinnen wel eens een bioproduct. Een mooie kans dus om verder op in te spelen."

Voor meer informatie:

Jo Lambrecht
Commercieel Manager BelOrta
+32 (0)15 565 319
jo.lambrecht@belorta.be
www.belorta.be

Auteur: Gertrude Snoei

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.