Italië: Eigen verkoopeilanden Almaverde Bio in hypermarkten

Twee Conad hypermarkten in het Italiaanse Forlì en Rimini hebben een trial gelanceerd, die de verkoop van biologische producten moet stimuleren. Op de versafdeling van de supermarkten zijn verkoopeilanden gecreëerd, die speciaal gewijd zijn aan biologische AGF van het merk Almaverde Bio en beheerd worden door Società Canova (Gruppo Apofruit). Consumenten kunnen op de afdeling bovendien terecht voor advies, speciale aanbiedingen en proeverijen van seizoensproducten. "We zijn erg blij met de eerste resultaten", zegt Ernesto Fornari, directeur van Canova. "De verkoop neemt toe en consumenten waarderen het ruime assortiment. De eilanden bieden ruim 100 producten, van exotische tot lokale AGF, van pompoen tot gember, gedroogd fruit, groenten en granen. We hebben ervoor gekozen onze producten los te verkopen om tegemoet te komen aan de groeiende behoefte van de consument om afval te voorkomen. Bovendien kunnen we de prijzen op deze manier laag houden. Consumenten kiezen steeds vaker voor biologische producten, niet alleen vanwege hun smaak, maar ook omdat ze gezonder zijn. Daarom hebben we gekozen voor een breed aanbod. We willen dat ze alles kunnen vinden wat ze zoeken."

De eilanden worden momenteel getest in twee hypermarkten, maar zullen mogelijk snel uitgebreid worden over het hele land, zodat iedereen in Italië binnenkort toegang heeft tot biologische AGF tegen een goede prijs.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.