
Abonneren
Vacatures
Top 5 - gisteren
- Tien nieuwe bio-boerderijen ontvangen stimuleringsprijs voor omschakeling
- "Volg je orders en statussen voortaan met stoplichten"
- "Voor ons was het een no-brainer om iets te doen met bio-katoen"
- Drie op de vijf Nederlandse volwassenen vinden prijs belangrijker dan herkomst van voedsel
- Helft Nederlanders eet jaarlijks ruim 13 kilo méér suiker dan gedacht
Top 5 - afgelopen week
Top 5 - afgelopen maand
Your Well introduceert boek Groente uit Zee
Stichting Noordzeeboerderij, die zelf een proefboerderij op de Noordzee heeft voor zeewierteelt, beschrijft de wondere wereld van zeewier; de groei, de soorten en de samenstelling. Op uiterst toegankelijke wijze wordt de oorsprong en de achtergrond van zeewier voor een breed publiek inzichtelijk gemaakt. De lezer komt te weten dat zeewier en algen een belangrijke bron van zuurstof zijn voor onze atmosfeer. En dat er onderwater ook bossen bestaan, kelpwouden genaamd. Zeewier is gezond, maar je kunt er ook te veel van eten. De auteurs hebben zo goed mogelijk geprobeerd een onderscheid te maken tussen zin en onzin over zeewier. Met fotografie en interviews met de ambassadeurs van zeewier.
De 50 plantaardige recepten prikkelen de zintuigen. Met wakame, dulse, Iers mos, zeekraal en lamsoor die de revue passeren. Ook Hollandse exoten zoals strandbiet en ijskruid verschijnen op de receptenlijst. De recepten van Groente uit zee zijn nieuw, spannend en een echte beleving. Lisette Kreischer laat smaakvol zien hoe zilte groenten onderdeel gaan worden van ons dagelijkse menu, van algensmoothie tot feestelijke zeewierchococoladetaart.
Groente uit zee is uitgegeven in samenwerking met Kosmos Uitgevers. Eerder hebben zij ook Plant Power van Lisette Kreischer uitgebracht. Groente uit zee is te koop bij de boekenwinkel bij u om de hoek maar ook te bestellen via www.wereldvanzeewier.nl of via Your Well. De prijs van het boek is 24,99 euro. Met de aankoop van het boek steunt u Stichting Noordzeeboerderij.
Stichting Noordzeeboerderij werkt aan duurzame zeewierteelt op zee. Zeewier is een veelzijdig en voedzaam 'gewas'. Het kan geteeld worden zonder gebruik van land, zoet water of meststoffen. In de toekomst ziet de stichting mogelijkheden om boven de Waddeneilanden en voor de Noord- en Zuid-Hollandse kust zeeboerderijen te ontwikkelen met geïntegreerde bedrijvigheid met zeewierteelt, visserij, schelpdierenkweek, natuurbeheer en zelfs energieproductie, liefst natuurlijk bij windmolenparken. Hiervoor heeft de stichting het Zeewierplatform opgezet. Samen met bedrijven, kennisinstellingen en overheden worden stappen gezet om de zeewierteeltketen in Nederland tot bloei te laten komen. Het initiatief is ontwikkeld onder de paraplu van het Haagse adviesbureau Schuttelaar & Partners.
Voor meer informatie: www.yourwell.nl
Publicatiedatum:
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2023-06-08 Bestuurswisseling en onderzoek naar consumentengedrag tijdens ledenvergadering BioNederland
- 2023-06-07 "Bijdrage geleverd aan plaatsbepaling biologische landbouw"
- 2023-06-02 EWS Group locatie Oosterhout Skal-gecertificeerd
- 2023-06-02 Feestelijke opening bij bijna 200-jarig familiebedrijf Simon Lévelt in Haarlem
- 2023-06-01 Flevosap viert dertigjarig bestaan met feestelijk actiejaar
- 2023-06-01 Organto boekt eerste kwartaal 9,7% winst
- 2023-05-31 Heerlijkheid Mariënwaerdt verkozen tot meest romantische kasteel
- 2023-05-30 Ramon Alcedo nieuwe directeur van Fairtrasa Peru
- 2023-05-26 FNV stapt teleurgesteld uit IMVO Convenant Voedingsmiddelen
- 2023-05-26 In memoriam Harmen Peters
- 2023-05-24 Koen Regout nieuwe CEO van Brandt & Levie
- 2023-05-19 KoRo haalt 20 miljoen euro extra op bij investeerders
- 2023-05-15 Internationaal Primeur-magazine nu online beschikbaar
- 2023-05-12 "Het mooiste was voor mij de biologische tak"
- 2023-05-11 "Ik verwacht dat de wil om biologisch te eten doorgroeit"
- 2023-05-11 Voets Specialiteiten meldt overname activiteiten Foodelicious
- 2023-05-11 Jeroen Kiers vertrekt als CEO van Ausnutria
- 2023-05-11 Joannusmolen neemt Sore en Love my Veggies over
- 2023-05-10 Twee jubilarissen bij TerraSana
- 2023-05-09 Van Gorp Diervoeders bestaat 100 jaar