"Op verzoek van Kroon produceren we nu ook Halloumi"

De Vreugdehoeve went aan geiten

Tholen – De schapen van De Vreugdehoeve in Zwolle delen sinds januari 2015 hun stal met geiten. "Omdat de schapenmelkprijs zo laag lag, hebben we hier in overleg met de bank voor gekozen. Inmiddels is de melkprijs gelukkig al wat bijgetrokken, nu er 30 cent bij gekomen is", vertelt Herman van Assen. Hij erkent dat het even wennen was met de geiten. "Het is echt heel wat anders dan schapen. Geiten zijn heel nieuwsgierig, dat is erg leuk." Volgens Herman blijft de biologische schapenmarkt een relatief onbekende markt. "Wel zagen en zien wij hier volop kansen in. We kozen er in 1999 bij de omschakeling van een intensief varkensbedrijf naar een biologisch bedrijf dan ook bewust voor om biologische melkschapen te gaan houden.


Linkboven de geiten in de schapenstal. Linksonder de Halloumi. Rechts de schapenkazen van De Vreugdehoeve.

Nieuw product

Net als de schapenzuivelproducten gaat De Vreugdehoeve de geitenzuivelproducten aan Kroon Biologische Verswaren leveren. "We doen bewust veel zaken met Kroon. Hun filosofie is anders, heel eerlijk. Het gaat hen er vooral om dat de boer goed moet verdienen." Voor de geitenzuivelproducten heeft De Vreugdehoeve ook in Hanos een afzetpartner gevonden. "En onze schapenkaas Mècorino zit ook in het assortiment van De Kaasfabriek." Op verzoek van Kroon gaat De Vreugdehoeve nu ook Halloumi produceren. "Dit is een zoute kaas uit Cyprus, dat gemaakt wordt van geiten- en schapenmelk. De eerste Halloumi is inmiddels gemaakt en de smaak en kwaliteit is goed. We gaan dus binnen afzienbare tijd leveren."


Marianne en Herman.

Verhuizing

De Vreugdehoeve is drie jaar geleden verhuisd naar de Zalkerveerweg 20 in Zwolle. Hierdoor kreeg het bedrijf meteen meer mogelijkheden. "We hebben deze verhuizing aangegrepen om een vernieuwend concept neer te zetten, met onder meer een bezoekerscentrum. Dit hebben we samen met Natuurmonumenten ontwikkeld.” Het winkeltje naast de entree van het bezoekerscentrum is volgens Herman met name bedoeld als cadeauwinkel. "Mensen uit de omgeving die iets speciaals cadeau willen geven, weten ons wel te vinden." Men kan ook bij De Vreugdehoeve terecht voor lunch, diner en feesten en partijen. Alles op de kaart is op de boerderij zelf geproduceerd of afkomstig uit de streek. "De nieuwste toevoeging op onze kaart zijn de ijscoupes, gemaakt met ons eigen ijs."


Het bezoekerscentrum.

Herman en Marianne hebben in de nieuwe opzet veel meer contact met de bezoekers. "Het intensieve contact met klanten is zo leuk, met mooi weer zit het hier regelmatig helemaal vol. In het begin kwamen de bezoekers eigenlijk vanzelf, maar inmiddels moeten we er wel wat harder aan trekken. Op het platteland bij Zwolle zijn namelijk ook heel veel andere dingen te doen."
 


Meer plannen

Herman vertelt dat het voor een concept als dit noodzakelijk is om de juiste partners te vinden. "Wij hebben die gevonden in Natuurmonumenten en het Waterschap. Zij helpen ook mee met het onderhoud van de boerderij. Onlangs hebben medewerkers van Natuurmonumenten bijvoorbeeld geholpen met het uitbreiden van de speeltuin." Herman heeft nog meer plannen: "We willen achter onze moestuin een wandelpad aan gaan leggen. Daarvandaan kunnen bezoekers dan een informatieve tocht van anderhalf uur af gaan leggen. Ook denk ik aan speurtochten en een trapveldje voor de wat oudere jeugd. Uiteindelijk moeten we af van de weersafhankelijkheid. Ik wil daarom nog meer informatie over het land en de dieren in het bezoekerscentrum terug laten komen."Voor meer informatie:

Herman van Assen
De Vreugdehoeve
Zalkerveerweg 20
8042 PL Zwolle
038 4224193
06 28745728
herman@devreugdehoeve.nl
www.devreugdehoeve.nl

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.