Alouette ook geschikt voor bio-teelt

Agrico presenteert drie nieuwkomers tijdens rassenshow

Donderdag 5 november jongstleden opende Agrico haar jaarlijkse rassen- en zaailingenpresentatie bij haar kweek- en researchbedrijf Agrico Research in Bant. Een grote groep binnen- en buitenlandse belangstellenden bezocht de rassenshow die ook vandaag (vrijdag 7 november) nog geopend is voor geïnteresseerden. Tijdens de openingsdag presenteerde algemeen directeur Jan van Hoogen drie nieuwe veelbelovende rassen die onlangs zijn toegetreden tot de Nationale Rassenlijst.Spotlightrassen

Het thema van de rassenhow van Agrico van 2015 is Marokko. Marokko is voor Agrico een belangrijke markt. In een sfeervolle Marokkaanse ambiance presenteerde Agrico haar meest recente kweekresultaten aan de aanwezige belangstellenden uit meer dan 50 landen over de wereld. In de schijnwerpers stond het ras Alouette dat tijdens Agrico's internationale open dag in Marokko al opviel door haar hoge opbrengst, mooie vorm en rode kleur. Alouette is een middenvroeg ras met grote ovale knollen, dat ook geschikt is voor de biologische teelt. Daarnaast stond het ras Carolus in de schijnwerpers. Carolus is een vroeg, veelzijdig te bereiden ras met een gele schil en herkenbare rode oogjes. Het ras is zowel voor gangbare als biologische teelt geschikt en heeft een unieke resistentie tegen Phytophthora. Dit heeft ervoor gezorgd dat dit ras inmiddels steeds breder geteeld wordt en verkrijgbaar is.


De rode aardappel aan de linkerkant is de Alouette.

Nieuw op de rassenlijst

Dit jaar zijn er drie nieuwe Agrico-rassen op de Nederlandse Rassenlijst voor Akkerbouwgewassen gekomen. Eén van deze drie rassen is Anouk, een middenvroeg, geelschillig, fijnvallend ras met een groot aantal rond-ovale knollen. Het tweede nieuwe ras is Ranomi. Dit vroege, geelschillige ras kenmerkt zich door een goede schurftresistentie, prima consumptiekwaliteit en hoge opbrengst. Het derde ras is de roodschillige Alouette dat ook in de spotlights stond tijdens de show.

Alle drie de nieuwe rassen zijn gekweekt door dochterbedrijf Agrico Research, dat hiervoor de gebruikelijke beeldjes in ontvangst mocht nemen.

Naast de kweekresultaten stond directeur Jan van Hoogen in zijn opening stil bij de laatste ontwikkelingen binnen Agrico. Als onderdeel van haar MVO-beleid heeft Agrico een nieuwe gedragscode opgesteld voor alle ondernemingen binnen de Agrico-groep. Deze gedragscode werd voorafgaand aan de show officieel bekrachtigd door het ondertekenen van het document door alle aangesloten dochterbedrijven en Agrico B.V. Jan van Hoogen markeerde de nieuwe code als weer een stap voorwaarts in de professionalisering en verduurzaming binnen de Agrico-groep.

Voor een impressie van de rassenshow volgt binnenkort een filmpje op www.agrico.nl.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.