Bionext betreurt vertrek Dijksma van ministerie EZ

Bionext betreurt het vertrek van Sharon Dijksma als staatssecretaris van EZ. In de Bio-Update Professional is het volgende bericht gepubliceerd: Het vertrek van Sharon Dijksma als staatssecretaris van EZ verantwoordelijk voor het landbouwbeleid, is een verlies voor de duurzame en biologische agrofoodsector. En de timing is uitermate ongelukkig vanwege het EU-voorzitterschap dat Nederland vanaf 1 januari tot 1 juli 2016 vervult. Met de actuele onderhandelingen over de nieuwe biologische wetgeving tussen het Europese Parlement, de Council en de Commissie, kan komend voorjaar van cruciaal belang blijken te zijn. Dijksma heeft de belangen van de biologische sector tot nu toe uitstekend verdedigd, niet alleen op het gebied van de wetgeving, maar ook op het gebied van onderzoek door het stimuleren én faciliteren van de aansluiting van de biologische mkb-sector in het Topsectorenbeleid. Ook op een principieel onderwerp als de strijd tegen patenten en octrooien op natuurlijke eigenschappen van planten, waar Bionext al twee jaar voor strijd met de Hart voor biodiversiteit campagne, stond Dijksma aan onze zijde. Ze heeft het onderwerp zelfs geagendeerd voor bespreking met de EU landbouwministers in het komende jaar.

Bionext wenst Dijksma succes met de overstap naar het ministerie van Infrastructuur en Milieu en vertrouwt erop dat de nieuwe staatssecretaris Van Dam het goede beleid van Dijksma voor duurzame en biologische agrofood zal voortzetten.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.