Duik 16 november de bodem in!

Heb jij altijd al meer willen weten over de èchte basis van ons voedsel? En wil je dat zien en horen van de experts, de boeren? Kom dan maandagavond 16 november naar de documentairefilm Bodemboeren in Groningen.

De Nieuwe Band organiseert samen met de Zaai-Ster een avond waarbij deze prachtige film vertoond wordt en je daarna al je vragen kunt stellen aan boeren en andere bodemdeskundigen.

Bodemboeren

De bodem is de basis van al ons eten en daarmee drager van al het leven. De kwaliteit en de gezondheid van de bodem hebben invloed op de opbrengst van gewassen, op de kwaliteit en de smaak van ons eten en zo op onze eigen gezondheid.

De bodem wordt op allerlei manieren belast en daar merken we steeds sterker de gevolgen van. We verliezen wereldwijd heel snel gezonde vruchtbare grond, ook hier in Nederland. Om meer aandacht te vragen voor dit onderwerp en om iedereen bewust te maken van het belang van een gezonde bodem voor onze dagelijkse voedselvoorziening, heeft de Verenigde Naties 2015 uitgeroepen tot het Jaar van de Bodem.De documentairefilm Bodemboeren is een van de mooie projecten die gestart zijn in het kader van dit Jaar van de Bodem. Vijf eigenwijze boeren vertellen in deze film een nieuw bodemverhaal. Zij laten zien hoe zij het anders doen én hoe dat zijn vruchten afwerpt.

Programma

De avond start om 18:00 uur met soep en broodjes. Om 19:00 uur begint de film (45 minuten) en daarna kun je al je vragen stellen aan een panel met bodemdeskundigen.

In dit panel zit Isabel Duinisveld van de Eemstuin, Janneke Tops van Gezonde Moestuin, Klarien Klingen van de Bodemboeren (filmmaakster en 'freelance boerin') en Allard ten Dam van De Nieuwe Band.

Wil je zeker zijn van film en eten?

De film wordt getoond in Het Paleis aan het Boterdiep 111 in Groningen. Het Paleis is goed bereikbaar met het openbaar vervoer (neem lijn 11 of lijn 2 vanaf het Centraal Station). Kom je met de auto, dan raden we je aan om in de parkeergarage Circus bij de Jumbo te parkeren (200 meter lopen) aangezien het Boterdiep gestremd is door werkzaamheden.

Iedereen is welkom. De entree is 5 euro en het is belangrijk om je voor dinsdag 10 november per mail bij ons op te geven. Op die manier weet je zeker dat je de film kunt zien en mee kunt eten.

Houd ook de Facebook-pagina in de gaten voor meer informatie.

Klik hier voor de trailer.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.