Verbetertraject inmiddels ingezet

Bio-certificaat van vervaardiger chocoladeproducten opgeschort

In oktober heeft Skal Biocontrole het bio-certificaat van een vervaardiger van chocoladeproducten opgeschort. Oorzaak van de opschorting is dat het bedrijf de interne processen onvoldoende op orde had. Omdat het bedrijf zowel biologische als gangbare chocoladeproducten maakt, is een goede scheiding in de productie en een volledige administratie essentieel.

De opschorting duurt maximaal 3 maanden. Het bedrijf heeft inmiddels een verbetertraject ingezet. Wanneer het bedrijf de afwijkingen structureel herstelt binnen deze periode, krijgt het zijn bio-certificaat terug. Mocht het bedrijf de afwijkingen niet aantoonbaar herstellen in deze periode dan wordt het bio-certificaat definitief ingetrokken.

Over het sanctiebeleid

De richtlijnen voor biologische landbouw en voeding zijn vastgelegd in Europese wetgeving. Skal Biocontrole is door de overheid aangewezen als onafhankelijke controle- en certificeringsorganisatie voor de biologische sector in Nederland. Jaarlijks worden alle gecertificeerde bedrijven gecontroleerd. Ook vinden tussentijdse, onaangekondigde inspecties plaats. Skal kent een streng maar tevens proportioneel sanctiebeleid.

Skal publiceert opschortingen van bedrijven geanonimiseerd op de website. Afnemers zijn dan al geïnformeerd door het betrokken bedrijf.

Voor meer informatie: www.skal.nlPublicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven