Laatste dag Menope 2015 in Dubai

Vandaag (4 november) is de laatste dag van de Menope 2015 (Middle East Natural & Organic Products Expo). Dit is een bio-beurs in Dubai. Van 2 tot en met 4 november presenteren 125 bedrijven uit 26 verschillende landen hun biologische en natuurlijke producten in het 'Dubai International Convention and Exhibition Centre'. De dertiende editie van de beurs werd op maandag 2 november geopend door Sultan Abdullah Alwan van het ministerie van milieu en water.

"Biologische landbouw kreeg veel aandacht als gevolg van toegenomen bezorgdheid over gezondheid en milieu, veroorzaakt door overmatig gebruik van pesticiden in de landbouw. De biologische landbouw blijft groeien op mondiaal niveau, vooral in de laatste twee decennia in een snel tempo", aldus Alwan.

Tijdens Menope 2015 is ook gedurende twee dagen de 'First Emirates Conference on Organic Agriculture and Sustainable Products' gehouden. "Deze conferentie is het begin van een reeks jaarlijkse conferenties, die naast de tentoonstelling gehouden worden. Dit is een belangrijke stap in onze inspanningen om de interesse in biologische landbouw uit te breiden. Dit door te wijzen op de economische en ecologische voordelen en het aantrekken van meer particuliere investeringen in de sector. Het ministerie wil de samenwerking tussen de particuliere sector en de landbouwsector versterken."

Klik hier voor meer informatie.
Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.