Award voor biologisch 'dropijs' van Jymy
Rechts Erkki Mikola in de stand op de Nordic Organic Food Fair.
De melk die ze gebruiken voor het ijs, komt van de koeien op de eigen boerderij van producent Suominen's Milk-Little Ice Cream Company. "We zijn zo'n 18 maanden geleden begonnen. We vroegen ons af waarom er in Finland nog zo weinig echt goed ijs te verkrijgen was. Na zelf wat kleine hoeveelheden ijs gemaakt te hebben, voor de lol, bleek dat zelfs de meest bekende ingrediënten in ons ijs heel bijzonder smaakten. Ook onze vrienden waren enthousiast en we vroegen ons toen af waarom we hier niet gewoon ons werk van zouden kunnen maken."
De prijswinnaar.
Ze werken nog altijd op dezelfde manier, maar maken het ijs gewoon in grotere hoeveelheden. "We gebruiken geen additieven en zullen altijd vast blijven houden aan onze filosofie. In onze zoektocht naar de beste melk vonden we niet alleen geweldige biologische melk, maar ook nieuwe vrienden en partners voor ons bedrijf: Olli en Samuli, jonge ondernemers op de Venna melkveehouderij, eigendom van de familie Suominen. Toen ontstond ons bedrijf 'The Suominen's Milk'."
Het productiebedrijf is in de buurt van de zuivelboerderij gevestigd, in het dorp Aura. "Daar vonden we een perfect terrein voor ons nieuwe biologische ijsbedrijf."
Er zijn dus zeven verschillende smaken Jymy, allemaal niet alleen biologisch, maar ook glutenvrij. Naast 'Liquorice' is er Vanilla, Strawberry, Cafe Latte, Chocolate, Lingonberry (een wilde bes die met de hand geplukt wordt), Blueberry.
De complete Jymy-range.
Rechts één van de eigen koeien.
Voor meer informatie:
Erkki Mikola
Suominen's Milk-Little Ice Cream Company
Tarvasjoentie 25b
21380 Aura (Finland)
Mobiel: +358 503878318
[email protected]
www.jymy.fi