Award voor biologisch 'dropijs' van Jymy

Tholen - Biologisch ijs dat smaakt naar drop. Dit is in Finland verkrijgbaar. De producent Suominen's Milk-Little Ice Cream Company won op de Nordic Organic Food Fair (1-2 november in Malmö) de Natural&Organic Award voor 'Best New Organic Food Product'. Jymy is de naam van het nog relatief jonge Finse biologische ijsmerk. De Award werd toegekend voor één van de zeven ijssmaken, namelijk 'Liquorice'. "Dit is een sterk aromatische smaak, gewonnen uit de wortel van de zoethoutplant. Dit is een van oudsher favoriete smaak in de Scandinavische landen", vertelt Erkki Mikola, één van de ondernemers. Nederland lijkt als 'dropland' een geschikte kandidaat voor de export.


Rechts Erkki Mikola in de stand op de Nordic Organic Food Fair.

De melk die ze gebruiken voor het ijs, komt van de koeien op de eigen boerderij van producent Suominen's Milk-Little Ice Cream Company. "We zijn zo'n 18 maanden geleden begonnen. We vroegen ons af waarom er in Finland nog zo weinig echt goed ijs te verkrijgen was. Na zelf wat kleine hoeveelheden ijs gemaakt te hebben, voor de lol, bleek dat zelfs de meest bekende ingrediënten in ons ijs heel bijzonder smaakten. Ook onze vrienden waren enthousiast en we vroegen ons toen af waarom we hier niet gewoon ons werk van zouden kunnen maken."


De prijswinnaar.

Ze werken nog altijd op dezelfde manier, maar maken het ijs gewoon in grotere hoeveelheden. "We gebruiken geen additieven en zullen altijd vast blijven houden aan onze filosofie. In onze zoektocht naar de beste melk vonden we niet alleen geweldige biologische melk, maar ook nieuwe vrienden en partners voor ons bedrijf: Olli en Samuli, jonge ondernemers op de Venna melkveehouderij, eigendom van de familie Suominen. Toen ontstond ons bedrijf 'The Suominen's Milk'."Het productiebedrijf is in de buurt van de zuivelboerderij gevestigd, in het dorp Aura. "Daar vonden we een perfect terrein voor ons nieuwe biologische ijsbedrijf."

Er zijn dus zeven verschillende smaken Jymy, allemaal niet alleen biologisch, maar ook glutenvrij. Naast 'Liquorice' is er Vanilla, Strawberry, Cafe Latte, Chocolate, Lingonberry (een wilde bes die met de hand geplukt wordt), Blueberry.


De complete Jymy-range.


Rechts één van de eigen koeien.

Voor meer informatie:

Erkki Mikola
Suominen's Milk-Little Ice Cream Company
Tarvasjoentie 25b
21380 Aura (Finland)
Mobiel: +358 503878318
erkki.mikola@suomisenmaito.fi
www.jymy.fi

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.