Wethouder liegt over 'Groene Piet'

Het afgelopen weekend liet de gemeente Hoorn weten dat Zwarte Piet dit jaar niet welkom zou zijn in Hoorn. De gemeente zou namelijk kiezen voor een Groene Piet, omdat de groengekleurde Pieten staan voor het duurzame imago van de stad. "De afwijkende kleur van onze Groene Pieten staat los van de discussie rond Zwarte Piet en het traditionele Sinterklaasfeest", zei Samir Barhara, wethouder duurzaamheid, in een persbericht. Dit alles blijkt echter niet waar, zo blijkt uit het volgende statement van het college van B en W over de groene Pieten:

Geachte raad en inwoners,

Gisteren is een persbericht uitgegaan over een actie met groene pieten. Het college van B en W neemt nadrukkelijk afstand van dit bericht. De collegeleden waren vooraf niet op de hoogte. Wij waarderen de excuses die wethouder Bashara voor de ontstane onrust heeft gemaakt. Het spreekt voor zich dat er geen actie met groene pieten plaats zal vinden. Naar aanleiding van de ontstane commotie heeft wethouder
Bashara besloten om zijn portefeuille communicatie ter beschikking te stellen. Wethouder Pijl neemt de portefeuille communicatie over.

Hoogachtend,

College van B en W van Gemeente HoornFoto: Gemeente Hoorn.

Op facebook heeft wethouder Barhara zijn welgemeende excuses aangeboden voor de ontstane commotie als gevolg van het persbericht rondom de aangekondigde 'Groene Pieten'. "De verontwaardiging die volgde begrijp ik goed en heeft mij diep geraakt. Het persbericht was onduidelijk, ondoordacht en had nooit - zeker niet in deze vorm - naar buiten mogen komen. Verzending was een vergissing. Dat is niettemin gebeurd en is mijn verantwoordelijkheid. De onrust en schrik die dit bericht heeft veroorzaakt, bij de stad en bij mijn collega-wethouders trek ik mij zeer aan. Ik bied daarvoor mijn diepe verontschuldigingen aan."

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.